LIGE PETICE

PSG potpisao povijesni ugovor s Nikeom, evo koliko će zaraditi za 12 godina

Foto: EPA

PSG će zaraditi gotovo milijardu eura novim povijesnim ugovorom s Nikeom. Francuski prvak je potpisao ugovor s proizvođačem opreme do 2032. godine, a godišnje će zarađivati oko 80 milijuna eura. 

Time je PSG postao jedan od klubova koji najviše zarađuju u Europi od sponzora, čime je istovremeno riješio i probleme oko financijskog fair-playa, jer će svake godine imati 80 milijuna eura samo od Nikea. 

S druge strane, sportski direktor Leonardo imat će i novac za ovoljetna pojačanja, a prva meta je golman Milana Gianluigi Donnarumma. 

Nike je do sada plaćao godišnje klubu s Parka prinčeva 27,8 milijuna eura, što znači da je po novom ugovoru praktički utrostručen novac koji će PSG zaraditi. Do toga je stigao zahvaljujući Neymaru i Mbappéu, koji su jedni od najpopularnijih nogometaša svijeta, a samim tim se diljem svijeta prodaju njihovi dresovi, a uz dresove i ostala oprema kluba. 

Prošle godine je PSG u suradnji s Jordanovim brendom zauzeo prvo mjesto u SAD-u po prodaji jakni i ostale opreme, a sada se probija i na kinesko tržište, a baš će uskoro u Kini igrati prijateljsku utakmicu protiv Intera, protiv kojeg će imati i novog sponzora na dresu, a to je Accor Group koji će za to plaćati po sezoni 60 milijuna eura. 

Pročitajte više