PSG tvrdi da L'Equipe širi dezinformacije: "Pogrešno i smiješno"

Foto: Getty Images, Paris Saint-Germain (screenshot)

FRANCUSKI sportski dnevnik L'Equipe u petak je objavio da Paris Saint-Germain zbog kršenja financijskog fair-playa mora prodati Neymara i Kyliana Mbappea.

Paris Saint-Germain reagirao je službenim priopćenjem kojim je demantirao L'Equipeove napise.

"Klub poriče glasine o kojima se piše. Tvrdnje su potpuno pogrešne i smiješne. Postaje upitno kojim se motivima vodi L'Equipe kada piše o Paris Saint-Germainu. U posljednje vrijeme širi isključivo negativnu energiju na štetu kluba. Suočen s dezinformacijama, kojima L'Equipe ciklično orkestrira sa svrhom potkopavanja, Paris Saint-Germain u dobroj vjeri poziva na dijalog", istaknuto je u priopćenju francuskog kluba.

Paris Saint-Germain početkom godine bio je pod istragom zbog kršenja financijskog fair-playa, ali 13. lipnja službeno je utvrđeno da nije teže prekršio propise i da je bio na granici dozvoljenog minusa. Međutim, već nekoliko tjedana kasnije, pokrenuta je detaljnija istraga čiji rezultati još nisu poznati. 

Prema pisanju L'Equipea, Paris Saint-Germain u iščekivanju je drastične kazne jer je u posljednje dvije godine bio u minusu 84 milijuna eura. Prijeti mu jednogodišnje izbacivanje iz europskih natjecanja.

I njemački list Der Spiegel, na temelju dokumenata Football Leaksa, koji se specijalizirao za razotkrivanje nepravilnosti u svjetskom nogometu, prije nekoliko tjedana pisao je da su FIFA-in aktualni predsjednik Gianni Infantino i UEFA-in bivši čelnik Michel Platini, osim Manchester Cityju, navodno pomagali i Paris Saint-Germainu oko ignoriranja i iskorištavanja financijskog fair-playa.  

Pročitajte više