LIGA PRVAKA

PSG u osmini finala, Leverkusen srušio Atletico

Foto: EPA / Getty Images / Guliver Image

PSG, Bayern i Juventus izborili su osminu finala Lige nakon susreta 4. kola u srijedu. 

U skupini A PSG je dva kola prije kraja osigurao osminu finala minimalnom pobjedom 1-0 u Parizu nad Club Bruggeom. Parižani su poveli golom Icardija i očekivala se uvjerljiva pobjeda francuskog prvaka. No, Belgijanci se nisu dali, a u 76. minuti njihov napadač Diagne je promašio kazneni udarac jer je njegov šut s bijele točke obranio vratar Navas. Matej Mitrović je ostao na klupi Bruggea. 

Real je na Bernabeu razbio Galatasaray 6:0 i učvrstio drugo mjesto u skupini. Real je već nakon samo 13 minuta vodio 3:0, uz dva gola Brazilca Rodryga i Ramosa iz penala, a u 45. minuti pogodio je i Benzema, koji je bio strijelac i za 5:0 u 81. minuti. Luka Modrić je ušao u igru u 60. minuti, a u sudačkoj nadoknadi Rodrygo je došao do hat-tricka za konačnu šesticu. 

PSG vodi s 12 bodova, Real ima 7, Club Brugge 2, a Galatasaray 1 bod. 

 

Ranije je Bayern, u prvoj utakmici poslije odlaska Nike Kovača, pobijedio Olympiacos 2:0 i dva kola prije kraja osigurao osminu finala.

U ovoj skupini u Beogradu je Tottenham slavio protiv Zvezde s 4:0 i učvrstio se na drugom mjestu. 

Bayern je prošao 12 bodova, Tottenham ima 7, Zvezda 3, a Olympiakos 1 bod. 

 

U skupini D u Moskvi je Juventus golom Douglasa Coste u 93. minuti slavio protiv Lokomotiva s 2:1 i također osigurao plasman u osminu finala. 

Atletico je gostovao kod Bayera u Leverkusenu i pobjedom je mogao izboriti osminu finala,ali su Colchonerosi neočekivano izgubili s 1:2. Nijemci su poveli u 41. minuti autogolom Thomasa Parteya, a u 55. minuti Voland je povećao na 2:0 za njemačku momčad, koja do večeras nije imali nijedan bod i samo jedan postignuti gol. U 94. minuti je Morata smanjio na 2:1.  

Na ljestvici vodi Juventus s 10 bodova, Atletico ima 7, a Lokomotiv i Bayer po 3 boda.

 

Pročitajte više