PUBG prodan u 20 milijuna primjeraka, službeno priopćenje stiglo uz ispriku

Screenshot:PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown's Battlegrounds ne prestaje s impresivnim rezultatima, a ovih dana ih je sve teže pobrojati. Nakon što je igru u istom trenutku igralo 2 milijuna igrača, sada je stigla i potvrda da je prodano više od 20 milijuna kopija. 

Brojke su zaista impresivne jer se igra od kraja ožujka nalazi u Early Access fazi, a službeno bi trebala biti završena tek krajem prosinca. Za razliku od mnogih konkurenata, trenutno je dostupna samo za PC. Kako će igra od 12. prosinca biti dostupna i na Xbox One konzoli, sigurno ćemo još čitati o odličnim prodajnim rezultatima. PlayStation 4 spominjao se u nekim razgovorima, ali nije službeno potvrđeno hoće li PUBG biti dostupan na Sonyjevoj konzoli. 

Trenutno najveći konkurent PUBG-a, Fortnite Battle Royale isto igra oko 20 milijuna igrača, ali radi se o igri koja je besplatna i dostupna na svim najpopularnijim platformama (PC, PS4, Xbox One).
 
Usporedbe radi, šest mjeseci nakon izlaska Overwatcha, Blizzard je objavio kako su premašili brojku od 20 milijuna prodanih primjeraka. Opet se radi o naslovu koji je dostupan za PC, PS4 i Xbox One, a čim stavimo Blizzard i Bluehole u istu rečenicu, znači da je Bluehole odradio fenomenalan posao.
 
Brendan "PlayerUnknown" Greene je uz najavu novog velikog postignuća svim igračima uputio i ispriku za učestale probleme u igri  te najavio promjene. Druga je to isprika Greena u relativno kratkom periodu nakon što se već ispričao za veliki broj 'cheatera'. 
 
 
Hoće li popularni PUBG uspjeti kao esport, to ćemo tek vidjeti. Prvi idući test trebao bi biti PUBG Invitational turnir koji će se održati u sklopi IEM-a u Oaklandu 18. i 19. studenoga. Na turniru će se 20 timova natjecati za ukupni nagradni fond od 200 tisuća dolara, a igrat će se Squad FPP. 
 
Popularnost igre kod igrača nažalost nije dovoljan faktor da bi neka igra postala esport. Mora biti jednako ili barem približno prihvatljiva i gledateljima koji nisu aktivni igrači. PUBG tu ima jednu veliku prednost, a to je cilj koji mogu shvatiti svi gledatelji bez obzira na dob, interes i zanimanje - stotinu igrača na otoku - posljednji preživjeli pobjeđuje. 

Pročitajte više