Pudar: Nisu me doveli jer je Hajduk igrao dobro

IVAN PUDAR odradio je i svoju prvu utakmicu na klupi Hajduka. Pobjeda je bila minimalna, ali tri boda su tri boda pa zašto sitničariti. "Klupa Hajduka sušta je suprotnost od Šibenika", započeo je Pudar svoj razgovor za Index, u kome smo se uz utakmicu, dotakli i nekih drugih tema.

Pričalo se tako o promjenama i budućim planovima Hajduka, Pudarovom prethodniku Zoranu Vuliću i, naravno, neizbježnom Anti Rukavini.

"Klupa Hajduka sušta je suprotnost od Šibenika, nekako sam se osjećao puno mirniji, usprkos težini i važnosti ove utakmice. Treba uzeti u obzir koliko nam je ova pobjeda značila, u slučaju poraza Zagreb bi nam se primakao na samo četiri boda", rekao je Pudar u razgovoru za Index.

Neizbježan je bio i razgovor o Nikici Jelaviću, koji je travnjak napustio prerano. Prvi je žuti karton zaradio jer je postigao gol rukom, a drugi zbog prekršaja u 73. minuti susreta.

"Neupitno je da je Jelavić igrao rukom, ali mislim da mu to nije bila namjera. Ruka je bila uz tijelo tako da možda i nije zaslužio žuti karton. Ali kako sam ja uvijek za to da se igranje rukom sankcionira, recimo da je pravda zadovoljena. Drugi je karton, pak, bio potpuno bespotreban i zbog njega smo upali u tešku situaciju", smatra Pudar.

"Moram prije svega čestitati svojim momcima na igri koju su pokazali, ostavili su i zadnji atom snage na terenu. Važno mi je da je na kraju utakmice kod igrača postojao taj osjećaj zadovoljstva zbog pobjede. Cibalia nikako nije lak protivnik, pa i Šibenik je prije dva kola izgubio u Vinkovcima."

Upitali smo Pudara i kako su ga igrači prihvatili kao novog trenera, odnosno kao su reagirali na njegov način rada i igre, koji je ipak promjena u odnosu na Vulićevo vrijeme na Poljudu.

"Mislim da je to ipak najbolje pitati igrače. Ja sam tu ipak prije svega da radim s momčadi, ne s ljudima. Druga je stvar to što neki govore iz sujete, to je njihov problem. Ali ja nisam na Poljud doveden zato što je Hajduk igrao dobro. To što će Vulić reći kako je Hajduk prije dva mjeseca bio dva boda iza Dinama, to je ipak bilo prije dva mjeseca. I ja sam prije dva mjeseca bio mlađi", kaže Pudar.

"Meni je sad glavni cilj sezonu privesti kraju i osigurati drugo mjesto. Promjena u formaciji i načinu igre će biti, ja volim napadački nogomet, ali za to bi trebalo imati napadače. Previše je igrača ozlijeđeno i indisponirano i tu se stvara problem", govori Pudar o svojim planovima na klupi Hajduka.

Nismo se mogli suzdržati da još jednom ne dotaknemo temu Ante Rukavine. Mladi je Šibenčanin svojim dolaskom na Poljud izazvao veliku buru s kojom su stigla još veća očekivanja. Euforija je ipak ubrzo splasnula, kad se pokazao da Rukavina ipak ne može biti spasitelj Hajduka. Dolaskom Pudara su se stvorili mnogi zagovornici teze kako će Ante napokon proigrati vođen svojim bivšim trenerom, a ulje na vatru dodale su i priče kako je Vulić iz kluba otišao jer nije htio forsirati Rukavinu.

"To je smiješna izjava. Ako ja kao trener nekog neću staviti onda ga neću staviti. Tko je Rukavinu stavljao u igru u proteklim utakmicama? Valjda Vulić. Ako je to radio, a mislio da ne treba, onda je to činio na svoju štetu", kaže Pudar.

U čemu je onda problem, odnosno zašto Rukavina igra lošije u Hajduku nego u Šibeniku?

"Rukavinu kao igrača nisam stvorio ni ja, ni on sam, stvorio ga je kolektiv. Neki momci u vezi Hajduka dosta su sporiji nego oni u Šibeniku. To ne znači da su oni loši, ali je to nešto što treba prepoznati i uklopiti Rukavinu u sistem igre Hajduka, on ovdje ne može igrati na isti način kao što je igrao u Šibeniku. Problem nije u Rukavini, nešto se tu drugo dešava, a to treba riješiti van terena", zaključuje Pudar svoj razgovor za Index.

P.V.
Foto:V.G.

Pročitajte više