Puel smijenjen s klupe Lyona



CLAUDE PUEL smijenjen je s trenerske klupe Lyona, kluba čije boje brani hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren. Do raskida suradnje došlo je očekivano, nakon još jedne sezone u kojoj je 49-godišnji trener propustio odvesti "Lavove" do trofeja.

"Lyon želi objaviti odlazak Claudea Puela koji od danas (ponedjeljak) više nije naš trener", stoji u britkom priopćenju kluba s Gerlanda na njihovoj web-stranici. U trima posljednjim sezonama, koliko je Puel vodio momčad, Lyon nije osvojio niti jedan trofej. Loš dojam dodatno pojačava činjenica da je u trenutku Puelova preuzimanja momčadi Lyon bio na nizu od sedam uzastopnih naslova francuskih prvaka.

Inače, dosadašnjeg trenera Lyona ugovor je vezivao još godinu dana, a financijski epilog prijevremenog raskida zasad nije poznat. Kao najizgledniji kandidat za preuzimanje upražnjene trenerske klupe kroz francuske se medije spominje ime Remija Gardea (45), aktualnog direktora klupskog omladinskog pogona i bivšeg francuskog reprezentativca kojem će to u slučaju angažmana biti prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri.

Pročitajte više