"Pušnik je prava stvar za Hajduk, on je slovenski Cruyff"

Facebook: Olimpija Ljubljana

DOLAZAK slovenskog trenera Marijana Pušnika mnoge je Hajdukove navijače ostavio s upitnikom iznad glave, ali iz njegovog bivšeg kluba uvjeravaju nas kako je riječ o vrlo dobrom treneru, koji naglasak stavlja na napadačku igru i odličan je u radu s mlađim igračima.

> Marijan Pušnik novi je trener Hajduka

Slovenski trener u karijeri je vodio Celje, Dravograd, Korotan, Klagenfurt, Pasargad Tehran, Maribor, Rudar Velenje, Damash, Avispa Fukuoku, a prvih šest mjeseci prošle sezone proveo je na klupi ljubljanske Olimpije.

"Jedan je od najzaslužnijih za prvi naslov Olimpije nakon 21 godinu"

"Marijan Pušnik je veliki radnik, profesionalac od glave do pete, 24 sata je u nogometu. Ima velike zasluge za to što je Olimpija prekinula dominaciju Maribora i što je postala prvak nakon 21 godine. Bio je trener u jesenskom dijelu prvenstva i utabao je put za naš naslov," rekao je Indexu glasnogovornik ljubljanske Olimpije Aljoša Vekić

Hajduk bi u njegovom mandatu trebao izgledati vrlo ofenzivno, tvrdi naš sugovornik, preferira stil nogometa kakav je utemeljio Johan Cruyff, najveći naglasak stavlja na brz protok lopte, a napade završava preko krilnih napadača. Prema tome Nikola Vlašić trebao bi kod Pušnika najviše napredovati i potvrditi se kao nositelj Hajdukove igre.


"Preferira napadačku igru, Olimpija je igrala u sustavu 4-3-3 dok je on bio trener, voli brze i tehnički jake krilne igrače. Najveći naglasak stavlja na fizičku pripremu i atraktivan nogomet. Do polusezone smo zabili 50 golova u 25 utakmica i imali smo najbolju obranu u ligi," kaže glasnogovornik Olimpije.

"Nakon pet mjeseci s njim prodali smo dvojicu igrača za devet milijuna eura"


Ono što će Hajduku biti najvažnije odličan je u razvoju mladih igrača. Olimpiji je, izuzev naslova, osigurao i financijsku stabilnost.

"Jako je dobar s mladim igračima. Reći ću vam samo jedan podatak koji govori jako puno u prilog toj tvrdnji. Nakon pet mjeseci pod njegovom trenerskom palicom prodali smo slovenskog reprezentativca Andraža Šporara u Basel za 3,8 milijuna eura, a Nigerijac Ezekiel Henty otišao je u Lokomotiv iz Moskve kod Vedrana Ćorluke za 5,2 milijuna eura. To je za Olimpiju ogroman novac," otkrio je Vekić. Vjerujemo bio bi i za Hajduk.

Pročitajte više