Quique Flores: Među navijačima Getafea ima dosta idiota

TRENER Valencije Quique Sanchez Flores izuzetno je razočaran rasističkim ispadima navijača Getafea usmjerenim protiv Valencijinog Portugalca Miguela.

Rasističko je vrijeđanje u njihovom međusobnom okršaju, u osmini finala Kraljevog kupa, otišlo toliko daleko da je sudac u drugom poluvremenu zaustavio utakmicu i zatražio da se na stadionu objavi apel obožavateljima da prestanu s tim. Getafe je to ispoštovao i uskoro je službeni spiker upozorio fanove da su pretjerali, a i na semaforu se pojavila slična poruka upozorenja.

"Obožavatelji u Getafeu su inače dosta dobri, ali nažalost među njima ima nekolicina idiota. Ovakve se stvari događaju na gotovo svim stadionima, ali na stadionu Getafea su nažalost upravo takve budale najglasnije", prenosi Floresovu izjavu Eurosport. Flores itekako dobro zna što govori jer je i sam nekad trenirao Getafe tako da se naslušao rasističkih ispada njihovih navijača.

Prošle je sezone klub zbog slične situacije, rasizma usmjerenog protiv Barceloninog napadača Etooa, morao platiti kaznu od 3000 eura, a uvrede su bile toliko neizdržive da je Etoo čak htio demonstrativno napustiti teren, ali su ga suigrači smirili.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više