Rađa za Index o Kukočevom ulasku u Kuću slavnih: Trebali smo ući zajedno

Foto: Yugopapir,Start

''ZADNJA i konačna potvrda jedne genijalnosti. Dobrodošao u klub'', na svom je Instagramu napisao Dino Rađa čim je postalo službeno da je Toni Kukoč novi član košarkaške Kuće slavnih u američkom Springfieldu.

Dino Rađa i Toni Kukoč su zajedno ispisali povijest hrvatske, ali i europske te svjetske košarke. Kao klinci su najprije zajedno osvojili kadetski EP, pa zatim i mitski juniorski SP u Bormiju, a onda su s Jugoplastikom harali Europom i splitski klub je na njihov pogon postao i službeno najbolji europski košarkaški klub 20. stoljeća. S reprezentacijom Jugoslavije osvojili su sve osim olimpijskog zlata, a s Hrvatskom su igrali slavno finale olimpijskog turnira u Barceloni protiv jedinog pravog Dream Teama.

Rađa je košarkaški besmrtan postao prije tri godine, a danas mu se napokon pridružio i Kukoč.

''Znao sam to prije nekoliko dana. Ovo je samo potvrda jedne genijalnosti''

"Znao sam da će biti primljen prije nekoliko dana, samo pravila su takva da se to moralo držati u tajnosti. Baš smo jučer bili na večeri. Naravno da mu je drago. Kako sam i napisao na Instagramu, ovo priznanje je samo potvrda Tonijeve genijalnosti", kazao nam je Rađa kad smo ga nazvali da nam komentira primanje svog najdražeg suigrača u Kuću slavnih.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega je Rađa u Kuću upao prije Kukoča. Pitali smo ga je li i njemu sad malo lakše jer više neće morati odgovarati na takva pitanja.

"Neosporno je da smo obojica to zaslužili. Da se mene pitalo, najbolje bi bilo da smo ušli zajedno, u paru. Znam da pravila to ne dopuštaju, ali pravila su tu da se ruše. Nije ni bitno tko je ušao prvi, a tko drugi. Važno je da se to dogodilo. Toni je sad ondje gdje mu je mjesto", kaže nam Rađa.

Rađa ili Jordan?

Rađu je prije tri godine u Kuću slavnih uveo Larry Bird. Pravilo je takvo da novog člana može uvesti samo netko tko već jest stanar Kuće. Pitali smo Rađu je li pričao s Kukočem o tome. Hoće li ga uvesti on ili možda Michael Jordan?

"Zaista ne znam. To je na njemu da odluči."

Pročitajte više