Rakitić izbačen iz momčadi zbog partijanja na koncertu Mile Kitića!

UTAKMICA GODINE, kako današnji meč protiv Rosenborga zovu svi oko kluba je uvertiru imala u velikom skandalu: zvijezde Schalkea Ivan Rakitić i Mladen Krstajić su izbačen iz kadra jer su poslije subotnje utakmice s Eintrachtom uživali na dusiburškom koncertu srpskog folk superstara Mile Kitića.

"Club Intakt" kako se zove disko je bio poprište zabave i koncerta, a između 1 i 1.30 u noći je uz dvojac viđen i fotografiran kako uživa u Kitićevim stihovima bio prisutan i suigrač Jermaine Jones. Krstajić (koji je osim s Rakitićem, veliki prijatelj i podrška i nekadašnjem suigraču Ivanu Klasniću) je pio votku, pušio cigarete i dijelio mikrofon sa zemljakom Kitićem. Naš reprezentativac je također bio na alkoholnim pićima, dok se Jones bacio na koktele. Skandal je naravno, otkrio Bild.

Očevici jamče da su igrači Schalkea u klubu ostali najmanje do 4.30 ujutro.

Trener i direktor bijesni zbog "noćnih priprema"

Trener Mirko Slomka, čije su se uzdanice samo tri dana prije utakmice (koju je i naš reprezentativac proglasio ključnom za Schalke) odlučile na poseban vid priprema nije krio razočaranje i bijes zbog ovako očitog kršenja klupske i sportske discipline: "Postavili smo vrlo jasna pravila koja su ovakvim ponašanjem teško prekršena".

Direktor Andreas Mueller je bio još izravniji: "Najdublje sam razočaran i ljut kao pas. Što će biti sa trojkom, odlučiti ćemo nakon utakmice, pri čemu  ćemu voditi računa kako Jonesu ovo nije prvi prijestup".

U svakom slučaju, tri igrača neće konkurirati za nastup u večerašnjoj utakmici u Gelsenkirchenu.

Izdali momčad u najgorem trenutku

Ovakva reakcija odgovornih u klubu, kao i drastična kazna koja će zasigurno uslijediti je svakako očekivana, jer Schalkeu je ova utakmica posljednjeg kola Lige prvaka u gostima ključna: samo ukoliko pobjede plasirati će se u drugi krug natjecanja (Rosenborg ima sedam bodova i drugoplasirani je iza sigurnog Chelsea), dok bi im remi donio utješni Kup Uefa. Na poraz ni ne pomišljaju jer bi eventualnim porazom i pobjedom prežaljene Valencije nad Chelseaom ostali i bez Kupa Uefa.

Z.A.

Foto: Bild

Pročitajte više