Rakitić: Messi je jako sramežljiv, ali on je najbolji u povijesti nogometa

Foto: Getty Images/Guliver Image
HRVATSKI nogometni reprezentativac Ivan Rakitić u Barcelonu je stigao 2014. godine iz Seville. U četiri godine Rakitić je s Barcom osvojio dva prvenstva, tri Kupa Kralja i Ligu prvaka.
 
Rakitić je u Barceloni jedan od najomiljenijih igrača, navijači ga obožavaju, a brojna prijateljstva je sklopio i sa svojim suigračima. Jedno takvo prijateljstvo veže ga i s ponajboljim nogometašem današnjice, Argentincem Lionelom Messijem.
 
"Naša igra puno ovisi o Leu, on je naš pokretač. On ne mora govoriti kako bismo ga razumjeli, dovoljan je samo jedan pokret. Najbolji je u povijesti, ima sposobnost da riješi utakmicu u sekundi. No dosta je sramežljiv jer je svjestan da svi gledaju prema njemu", rekao je Ivan.
 
Rakitić je dosta iskusan igrač, igrao je u Baselu, Schalkeu i Sevilli, gdje je bio i kapetan, te je sada jedan od najboljih igrača Barcelone. No kada je dolazio u novo okruženje i njemu je trebala pomoć da se što bolje prilagodi.
 
"Messi je bio jedan od suigrača koji mi je prvi ponudio pomoć kada sam dolazio. Sjajan je, ali i drugačija osoba od drugih", iskren je bio Rakitić.
 
 
 

Pročitajte više