Rakitić ozlijeđen: Otpada li za odlučujuću utakmicu?

Foto: Pixsell

JEDAN od rijetkih, ali i značajnijih problema za Hrvatsku nakon sinoćnje pobjede nad Španjolskom na Maksimiru (3:2) u pretposljednjem kolu grupne faze Lige nacija predstavlja Rakitićeva ozljeda.

Smrknutog i zabrinutog lica, Ivan Rakitić napustio je maksimirski travnjak u 67. minuti. Mnoge je začudila Dalićeva odluka da Rakitića pri rezultatu 1:1 zamijeni Nikolom Vlašićem.

Međutim, Rakitić je otkrio da je tražio izmjenu zbog bolova u desnom bedru.

"Zatražio sam izbornika da me zamijeni jer sam osjetio bol", povjerio se Barcelonin veznjak španjolskim novinarima nakon utakmice.

Katalonski sportski dnevnici Mundo Deportivo i Sport pišu kako su Barcelonini čelnici zabrinuti zbog Rakitićeve ozljede i potencijalnog nastupa u nedjeljnom okršaju Engleske i Hrvatske na Wembleyju, gdje bi mogao pogoršati svoje zdravstveno stanje, a strahuju i da bi Rakitiću trebala dulja rehabilitacija.

"Barcelona je svjesna značaja utakmice, no preferirala bi da hrvatski izbornik Zlatko Dalić ne forsira Ivana Rakitića ako ne bude potpuno spreman za utakmicu kako se ozljeda ne bi zakomplicirala", složni su Mundo Deportivo i Sport.

Liječnička služba hrvatske reprezentacije još se nije oglasila oko zdravstvenog stanja Ivana Rakitića.

Pročitajte više