hrvatski nogometaši

Rakitić poručuje Barceloni: Nisam vreća krumpira!

Foto: Gulliver / Getty Images

IVAN RAKITIĆ glavna je priča današnjeg izdanja Mundo Deportiva. Hrvatska legenda Barcelone dala je intervju katalonskom dnevniku, koji je sliku Rakitića u karantenskom, kućnom izdanju, razvukao preko naslovnice uz egidu "ekskluzivni intervju".

Ne želi biti dio paketa za Lautara ili Neymara

Rakitić, koji je u samoizolaciji zbog pandemije koronavirusa prije mjesec dan proslavio 32. rođendan, u razgovoru je potvrdio da je ovog ljeta nakon šest godina na odlasku iz Barcelone, ali svom klubu poručuje da bi ipak volio ugovor odraditi do kraja, odnosno do idućeg ljeta, a ako već mora otići za dva mjeseca, da će to napraviti pod svojim uvjetima i ići tamo kamo on želi, a ne kamo ga Barca usmjerava kako bi za njega dobila igrača kojeg hoće. To je njegov odgovor na priče da ga Barcelona nudi Interu i PSG-u kao dio paketa za Lautara ili Neymara.

"Htio bih ostati do kraja"

"Već dvije godine stalno se, a posebno tijekom pauza između sezona, pa tako i tijekom ove prisilne pauze zbog koronavirusa, piše i govori o mom odlasku iz Barcelone. Na to sam uvijek odgovarao onako kao što ću i sada; igrati za Barcelonu meni je savršenstvo, ispunjenje sna. Zato bih htio do kraja ugovora igrati i uživati ovdje i pomoći u osvajanju svih trofeja. Ako to nije moguće, sjest ćemo i dogovoriti rastanak. Ipak, moja želja je odraditi ugovor s Barcelonom do kraja."

Međutim, to će mu teško uspjeti nakon što je ove sezone igrao dosta lošije, zbog čega je od ključnog igrača postao rezerva: "Činjenica je da je prvi dio sezone za mene bio jako neugodno iznenađenje, ali iz toga sam izvukao pouke i poboljšao se. Ponekad vam se događa ono što ne možete shvatiti, ali to trebate prihvatiti."

"Nije me povrijedilo to što ne igram, nego odnos prema meni"

Rakitić je ponovio što mu naviše smeta u Barceloni: "Nije me povrijedilo to što ne igram, nego odnos prema meni. Prošla sezona bila mi je najbolja od šest koje sam igrao u Barceloni, ali me se i tada nastojalo izgurati iz kluba, što me jako iznenadilo i što ne mogu shvatiti, ali sam prihvatio jer želim najbolje za momčad, suigrače i klub. Nakon toga su došli lošiji rezultati, ali na mene se nije računalo i to me jako povrijedilo." 

"Već sam klubu jasno dao do znanja da to neću trpjeti"

Ovako je odgovorio na pitanje što će biti s njim na kraju sezone: "Svjestan sam situacije i svog statusa, ali nisam vreća krumpira s kojom mogu raditi što ih volja. Želim biti tamo gdje me vole, poštuju i trebaju. Ako je to u Barceloni, divno, a ako nije, otići ću tamo kamo želim ja sam, a ne kamo me pošalju. Već sam klubu jasno dao do znanja da neću trpjeti takvo ponašanje."

Pročitajte više