VIDEO Devet golova, preokret Barcelone i spektakl u Glasgowu

Foto: Getty Images/Guliver Image, Index

LUDA večer u Ligi prvaka donijela je čak devet pogodaka u dvije utakmice skupine C, a pravu senzaciju priredio je Celtic koji je triput vodio protiv Manchester Cityja (3:3). Na korak do čuda bila je i Borussija Moenchengladbach protiv Barcelone, ali Katalonci su preokretom (1:2) došli do druge pobjede.

Ljepotica kola igrala se u Glasgowu gdje su gledatelji vidjeli čak šest golova. Manchester City je bio veliki favorit protiv Celtica, no Škoti su čak triput vodili i zaslužili su veliki bod protiv momčadi Pepa Guardiole. 

Celtic je šokirao goste i poveo već u 3. minuti golom Dembelea. Sviatchenko je centrirao pred gol s desnog krila i pogodio Dembelea na dva-tri metra ispred gola odakle je tijelom skrenuo loptu u mrežu za 1:0. Fešta na Celtic Parku je počela, ali bilo je jasno da je ovo tek početak.

Već u 12. minuti City je izjednačio golom Fernandinha, no u 20. domaći su opet poveli autogolom Sterlinga koji se iskupio već osam minuta kasnije zabivši za 2:2 nakon lijepe akcije Davida Silve.

Već u prvoj minuti nakon odmora tribine su još jednom eksplodirale kada je Dembele zatresao mrežu za 3:2 i svoj drugi gol na utakmici. Nakon onog neobičnog zabio je jedan briljantan. Tierney je ubacio u šesnaesterac, a Dembele primio ubačaj u na desetak metara, okrenut leđima prema golu podigao si je loptu i iz okreta preko sebe poslao loptu u mrežu.


No, ni tu nije bio kraj. Već u 55. minuti šestim golom na utakmici Nolito je postavio 3:3 i zaključio priču, iako je do kraja još bilo prilika na obje strane, a Celticov golman iskazao se sa šest upisanih obrana.

Barcu spasila Rakitićeva zamjena

Barcelona je bez Lea Messija preokretom slavila u Moenchengladbachu s 2:1. Bila je to utakmica u kojoj se očekivala pobjeda Barcelone, no nikako laka i uvjerljiva, što se potvrdilo već na početku utakmice.

Barca je nametnula svoj ritam, ali Borussia se pred svojim navijačima nije samo branila. Jurnuli su domaći po pogodak i poveli iznenađujuće u 34. minuti nakon brze akcije i asistencije Dahouda za Thorgena Hazarda koji je zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka.


Ivan Rakitić je igrao od prve minute i uputio dva udarca prema golu, ali izašao je već u 60. minuti.

Barcelona je u drugom dijelu potpuno preuzela kontrolu i pritisnula domaće, redale su se prilike, a tek u 65. su došli do gola kojeg su svi očekivali. Samo četiri minute nakon što je ušao s klupe umjesto Ivana Rakitića Arda Turan je zabio za 1:1.


Möchengladbach, koji je lani bio jedno od najugodnijih iznenađenja Bundeslige, nije se predao i stvorio nekoliko izglednijih prigoda, no u 74. minuti sve nade su im potopljene. Suarez je pred golom pronašao Piquea koji je zabio za preokret na 1:2 i drugu pobjedu Barcelone.

 

 
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH - BARCELONA 1:2



CELTIC - MANCHESTER CITY 3:3

Tijek utakmice

55` GOOOL! City je i treći put na utakmici izjednačio! Nolito je zabio za 3:3!

47` GOOOL! Celtic je zabio i treći gol! Senzacionalna utakmica u Glasgowu! Tierney je ubacio u šesnaesterac, a Moussa Dembele škaricama zabio za 3:2!

Poluvrijeme

28` GOOOL! Gosti se opet vraćaju, a Sterling se iskupio zabivši gol za 2:2 nakon lijepe akcije Davida Silve.

20` GOOOL! CELTIC VODI 2:1! Sterlingu je upisan autogol nakon što je skrenuo udarac domaćih u svoju mrežu.

 

12` GOOOL! City je izjednačio golom Fernandinha na asistenciju Kolarova.

3` GOOOL! Celtic je šokirao goste i poveo već u 3. minuti golom Dembelea! Sviatchenko ga je pogodio centaršutom u tijelo na dva koraka od gola, a lopta se odbila u mrežu.

Celtic: Gordon - Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney - Brown, Bitton - Sinclair, Rogić, Forrest - Dembele

Manchester City: Bravo - Zabaleta, Otamendi, Kolarov, Clichy - Fernandinho - Sterling, Gundogan, Silva, Nolito - Aguero 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više