Rakitić: Vrijeme je da pokažemo Englezima

MLADA zvijezda naše reprezentacija i jedan od najtalentiranijih igrača Starog kontinenta Ivan Rakitić u razgovoru za Index osvrnuo se na famoznu utakmicu u Skopju, Wembley i svoj novi klub iz Gelsenkirchena.

Ivan napominje kako su uvjeti za igru na Gradskom stadionu u Skopju bili upravo nevjerojatni. I dan danas mu nije jasno kako su suci dopustili da se ta utakmica odigra, no, napominje da bi za kockasti dres bez razmišljanja odmah zagazi u blato.

"Nisam zaigrao ovaj put, ali moram priznati da je travnjak bio upravo katastrofalan, gotovo nemoguć za igru. Lopta se zapravo nije kotrljala na nekim dijelovima terena. No, daleko od toga da ne bih zaigrao da me izbornik to zatražio, spreman sam ja i na gore za kockasti dres. Međutim nije mi jasno, ako su Srbi mogli odgodit utakmicu u Beogradu, a nisam siguran da su tamo bili lošiji uvjeti, zašto mi nismo mogli napravit isto." - napominje Rakitić.

Veznjak Schalkea slaže se sa konstatacijom izbornika da je tom sudačkom odlukom gotovo upropaštena godina dana kvalitetnog rada Slavena Bilića i njegova stručna stožera.

"Zamislite da je kojim slučajem Rusija dobila i mi sada moramo vadit na Wembleyu, što je gotovo nemoguća misija. To je nevjerojatno, godinu i pol dana otišlo bi u nepovrat, a radi čega. Srećom tragedija je izbjegnuta i mi se sada možemo opušteno pripremat za londonsku utakmicu." - napominje Ivan Rakitić.

Engleska na Wembleyu golem je izazov, to ne dvoji te ističe kako treba "bahatim" Englezima napokon pokazat tko su Hrvati.

"Mislim da možemo skroz opušteno ući u ovu utakmicu. Mi nemamo što izgubit, možemo samo pobijedit i pokazat se u pravom svjetlu. Velika su očekivanja na sve strane a i mi možemo sada nešto dokazat Englezima. Oni su nas na početku kvalifikacija omalovažavali, a sada nas se kao boje. Moje je mišljenje da ih sada treba pobijedit, tako da drugi put otpočetka računaju na nas i našu snagu." - rekao je Rakitić u razgovoru za Index.

Kako je Rakitić još zaista mladić, neiskusan na velikoj europskoj sceni, upitali smo ga plaši li se atmosfere na Wembleyu. 90 tisuća frenetičnih navijača ipak nije mala stvar.

"Ja igram kući u Schalkeu pred 62 tisuće, a sada deset, dvadeset tisuća više, to nije ništa posebno, to se na kraju krajeva ni ne primijeti. Ne sumnjam da će biti dobra atmosfera i mislim da se svi mi radujemo toj utakmici." - spremno će Ivan Rakitić.

U klubu iz Gelsenkirchena jedan je od najboljih igrača, tone treba skrivati, kao ni to da već ima novih, boljih ponuda.

"Jako sam zadovoljan kako mi je krenulo i Schalkeu. Igram redovito, imamo dobru ekipu, i sigurno je da sam prezadovoljan. Ne dvojim, ako nastavim tim putem, još ću se puno puta radovati u karijeri. Iako sam u Njemačku došao prije manje od pola godine, spreman sam na pregovore, ukoliko uskoro dođe dobra ponuda. Daleko od toga da mi je ovdje loše, dapače,no, čovjek uvijek traži više i veće.

V.B.
Foto:H.P.

Pročitajte više