TRANSFERI

Rakitić se nudio bivšem klubu, a kralj transfera poslao mu je odbijenicu

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ ovog ljeta trebao bi napustiti Barcelonu, ako je vjerovati predviđanjima talijanskih i španjolskih medija koji tvrde kako je pitanje samo kluba u kojem će nastaviti karijeru.

Priča iza Rakitićeva dolaska u Barcelonu

Poznato je da Rakitiću ugovor istječe 2021. godine pa je zbog toga posebno zanimljiv čak i manjim klubovima koji bi ga mogli dovesti besplatno ili za malu odštetu.

Tako se u priču uključila Sevilla koja bi voljela vratiti hrvatskog reprezentativca. Rakitić je za Sevillu igrao od 2011. do 2014. godine prije nego je otišao u Barcelonu. 

Htjeli su ga, ali korona je sve uništila

Nekoliko puta je Rakitić naglašavao da bi se rado vratio u svoj stari klub, a i Sevilla je do početka koronakrize davala signale po kojima se moglo zaključiti kako nisu protiv te ideje. Nedavno je Rakitić istaknuo kako nema problem s odlaskom iz Barcelone. 

“Volio bih ostati do kraja ugovora u Barci, ali ako me ne žele, neka mi to kažu. Ako ne mogu ostati još godinu dana, onda ćemo sjesti i sve analizirati. Razumijem financijsku situaciju, no nisam ni ja vreća krumpira pa da sa mnom rade što žele. Ja sam taj koji odlučuje gdje ću otići”, rekao je prije nekoliko dana Rakitić za Mundo Deportivo.

Odbijenica iz Seville

Ubrzo se oglasio i sportski direktor Seville Ramon Rodriguez Verdejo poznatiji kao Monchi i jedan od najvećih stručnjaka za transfer u nogometu koji je Rakitiću zahvalio na interesu, ali i odbio tu ideju.

“Ne, ne postoje pregovori s Barcelonom za Rakitića. Čitali smo Ivanove riječi, hvala mu, ali u ovom trenutku tržište je prerizično. Nije realno da se za sada zanimamo za ijednog igrača”, izjavio je Monchi.
 

 

Pročitajte više