OLD FIRM

RANGERS - CELTIC 2:0 Gerrardu druga pobjeda sezone u Old Firmu, Celticu naslov

Foto: Guliver Image/ Getty Images

POSLJEDNJI Old Firm ove sezone završio je pobjedom Rangersa protiv Celtica na Ibrox Parku sa sigurnih 2:0 (1:0) u pretposljednjem, 37. kolu škotskog Premiershipa.

Bila je ovo druga pobjeda Rangersa protiv mrskog rivala ove sezone, što se nije dogodilo punih sedam godina, ali i beznačajna s obzirom na to da Celtic kolo prije kraja ima velikih šest bodova prednosti.

Rangers - Celtic Live Score

Ipak, momčad koju vodi Steven Gerrard demonstrirala je silu u utakmici s dva gola i pregršt promašenih prilika, što navijačima Policajaca daje nadu u bolju budućnost jer jaz između Rangersa i Celtica svakim danom postaje sve manji.

Celtic danas nimalo nije izgledao kao osmerostruki uzastopni prvak Škotske. Nisu stvorili poštenu priliku punih 80 minuta, a na kraju su ostali na samo jednom udarcu u okvir gola i to pet minuta prije kraja.

Rangers je poveo već u drugoj minuti golom Jamesa Taverniera izravno iz slobodnjaka iskosa s lijeve strane, a bolju igru okrunio je drugim pogotkom u 63. minuti kada je sjajnu akciju završio Scott Arfield.

Hrvatski branič Nikola Katić odigrao je svih 90 minuta u dresu Rangersa, dok je Borna Barišić ostao na klupi.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više