Ranieri na debiju jedva pobijedio Empoli, VAR spasio Romu u finišu

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON osam godina Claudio Ranieri vratio se na klupu Rome i svoj drugi mandat započeo pobjedom. Rimljani su u posljednjoj utakmici 27. kola pobijedili Empoli 2:1 na Olimpicu i time ostali u trci za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. 

Teškom pobjedom Roma je prekinula niz od dva uzastopna poraza zbog čega je otkaz dobio Eusebio Di Francesco, a sportski direktor Monchi napustio klub.

Domaći su poveli već u devetoj minuti, kada je Stephan El Shaarawy prekrasno zabio u gornji desni kut s 20 metara.

Embed from Getty Images

Međutim, gosti iz Toskane izjednačili su svega tri minute kasnije. Točnije, umjesto njih to je učinio Juan Jesus koji je nakon ubačaja nespretno glavom poslao loptu u vlastitu mrežu za 1:1.

Ipak, da Ranieri krene na najbolji mogući način potrudio se Patrik Schick u 33. minuti i zabio za, ispostavit će se, konačnu pobjedu. Alessandro Florenzi je iz slobodnog udarca s desne strane sjajno ubacio na drugu stativu, gdje je Schick najviše skočio i glavom matirao goste.

Mogao je Empoli do boda u drugom poluvremenu, ali Rade Krunić u 66. i Christian Dell'Orco u 73. minuti nisu iskoristili jako dobre prilike pred golom Robina Olsena. Također, Roma je od 80. minute igrala s igračem manje jer je dva žuta kartona dobio Florenzi, a u 88. Krunić je zabio za 2:2, ali je pogodak uz asistenciju VAR-a poništio sudac Fabio Maresca.

Ranieriju je ovo bila 91. utakmica na klupi Rome, a ostvario je 51. pobjedu, uz 17 remija i 23 poraza. 

Roma je sada opet usamljena na petom mjestu s 47 bodova, tri manje od Intera i četiri od trećeplasiranog Milana, dok je Empoli 15. porazom u sezoni ostao na 17. mjestu Serie A i ima samo bod više od Bologne koja je u opasnoj zoni. 

Pročitajte više