Rasisti napali Pogbu zbog promašenog penala, igrači Uniteda žestoko reagirali

Foto: Guliver Image/Getty Images

SINOĆ je Manchester United u 2. kolu Premiershipa remizirao kod Wolvesa (1:1), a tragičar susreta je bio Paul Pogba koji je promašio kazneni udarac u 68. minuti.

> "Pogba, crnčugo": Navijači Uniteda vrijeđaju ga zbog promašenog penala

Bijesni zbog tako propuštene pobjede, Francuza su napali navijači Uniteda.

"Pogba, ti jebena crnčugo", "Pogba je crnčuga", "Pogba, jebena debela crnčugo".... neke su od gnjusnih uvreda veznjaku Uniteda objavljene na Twitteru, s kojeg su odmah i obrisane.

Odmah se oglasio i United službenim priopćenjem:

"Osobe koje su izrazile takva uvjerenja ne reprezentiraju vrijednosti našeg velikog kluba i ohrabrujuće je vidjeti da je velika većina navijača osudila njihove poruke na društvenim mrežama. Manchester United ima nultu toleranciju prema bilo kojem obliku rasizma i diskriminacije i posvećeni smo našoj kampanji #AllRedAllEqual. Pažljivo ćemo raditi na identifikaciji onih koji su poslali rasističke poruke, a ohrabrujemo i kompanije, vlasnike društvenih medija, da poduzmu odgovarajuće akcije u ovakvim situacijama", stoji u priopćenju Manchestera.

Također su se oglasili i igrači Uniteda.

"Odvratno. Društvene mreže moraju napraviti nešto povodom ovakvih situacija. Svaki otvoreni nalog treba biti verificiran brojem putovnice ili vozačke dozvole. Zaustavimo ove patetične trolove da putem brojnih naloga vrijeđaju ljude", poručio je Harry Maguire.

"Dosta je bilo, ovo mora prestati. Paul Pogba je velik dio obitelji Manchester United. Napadnete li jednog, napali ste nas sve", dodaje Rashford.

Pročitajte više