Rasprodana dvorana u Osijeku. Perkovac debitira u domaćoj utakmici, vraća se Štrlek

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

NOVI izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac debitirat će pred domaćom publikom u prepunom Gradskom vrtu. Hrvatski rukometni savez objavio je da je dvorana u Osijeku rasprodana deset dana prije utakmice s Nizozemskom, s kojom će Hrvatska igrati utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 12. ožujka, u 20:15. 

🇭🇷 | Seniori | Kvalifikacije za EHF EURO 2024 ❗️Dvorana "Gradski vrt" je RASPRODANA❣️ Za uzvratni kvalifikacijski...

Objavljuje Hrvatski rukometni savezČetvrtak, 2. ožujka 2023.

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu 6. ožujka u 13 sati u Hotelu Westin. Isti dan ima jedan zajednički trening, a sutradan leti za Eindhoven. Iz Nizozemske reprezentacija leti za Osijek, a smještena je i trenirat će u Vukovaru sve dane osim subote navečer, kad će završni trening odraditi u dvorani Gradskog vrta.

Kao što je poznato, Hrvatska je u prva dva susreta pobijedila Grčku 33:25 i Belgiju 30:27. Utakmice protiv Nizozemske izuzetno su važne za konačni rasplet u skupini jer Hrvatska želi biti prva, što bi joj donijelo mogućnost povoljnijeg ždrijeba za EHF EURO 2024. godine.

Vraćaju se Štrlek i Šego

Od novih igrača tu su povratnici Marin Šego na vratima, Manuel Štrlek i oporavljeni David Mandić na lijevom krilu. Povratnici na crtu su Ilija Brozović i Veron Načinović. Zdrav je i vraća se na svoje mjesto lijevog vanjskog i Tin Lučin.

Na poziciji desnog vanjskog, nakon saznanja da Ivana Martinovića čeka operacija, tri su nova igrača - Luka Stepančić, koji se vratio nakon dvije godine i brojnih operacija, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš. Novo ime je i desno krilo Mario Šoštarić, koji je stekao pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju 25. siječnja ove godine.

Novi izbornik kompletirao je i stručni stožer reprezentacije. U njemu su Boris Dvoršek kao pomoćni trener i Valter Matošević kao trener vratara. Ostatak stožera je isti kao dosad.

To znači da sufizioterapeuti i dalje Željko Kercel i Filip Šimunović, doktor je Domagoj Gajski, tehniko Zdravko Mirilović, team manager Ivica Maraš, direktor Ivica Udovičić i videoanalitičar Zoran Čulk. 

Pročitajte više