Rasulo u francuskoj reprezentaciji: Makelele zakucao Benzemu u zid

VEĆINA francuskih medija donosi informaciju kako je svlačionica francuske nogometne reprezentacije u Austriji i Švicarskoj u totalnom raspadu.

Pred novinarima su na konferenciji Franck Ribery i Gregory Coupet izjavili kako je u francuskom taboru sve idilično, no mediji su već “zagrebali po površini”.

Le Parisien je tako objavio izjavu anonimnog reprezentativca koji je žestoko udario po izborniku Domenechu.

"Domenech se ne brine o momčadi"

"Od trenutka kada smo stigli na Euro, Domenech je više vremena provodio zabavljajući novinare nego što je brinuo o momčadi!"

Ionako prilično “vruću” situaciju do eksplozije je doveo bivši reprezentativac Emmanuel Petit, koji se odnekud pojavio s morbidnom izjavom da “Domenech mora na giljotinu”, jer da se ipak tu radi o Francuzima, izumiteljima glavosjekačke naprave proslavljene u Francuskoj revoluciji.

Makelele napao Benzemu i htio ga tući

Mnogi su se pitali zašto protiv Nizozemaca Domenech nije uvodio mladog napadača Lyona Karima Benzemu. Odgovor opet daju jednoglasni izvještaji francuskih novinara iz Švicarske.

Nakon poraza od Nizozemske, tvrdi se, Makelele je “nabio mladog centarfora uza zid svlačionice”. Benzema je otrpio neugodnu tiradu starijeg suigrača, 35-godišnjeg veznjaka Chelseaja. Nitko se od suigrača nije drznuo umiješati, pa tako niti jedan od Karimovih suigrača iz Lyona. Bojali su se, tvrde tabloidi, da ne uvrijede “staru gardu”, generaciju igrača na odlasku koju predvode veterani Makelele i Thuram.

Upravo Benzema, prvi igrač francuske lige prošle sezone, na glasu je kao “arogantan i bez poštovanja” spram starijih suigrača.

Ribery i Nasri se mrze

U incident se nije uplitao niti Franck Ribery, najveći Benzemin prijatelj, koji se pak otvoreno mrzi s bivšim suigračem i mladom nadom Marseillea Samirom Nasrijem (21), kojeg Francuzi drže jedinim pravim Zidaneovim nasljednikom. Navodno si dvojica suigrača ujutro ne uspijevaju reći niti “bok”.

"Velike momčadi se izvuku iz problema"

"Naravno da ima trenutaka napetosti kad stvari ne fukcioniraju", potvrdio je izbornik, koji je u subotu, dan nakon utakmice, na treningu dugo razgovarao s Benzemom.

"No, snaga je velikih momčadi da se nakon takvih problema izvuku u velikom preokretu. Da sve svoje potencijale usmjere na jednu vrhunsku predstavu."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više