Šlager večeri na Anfieldu: Najbolji strijelac Lige prvaka sniva prolazak pred paklom Kopa

SVAKA čast dvoboju Juventusa i Chelsea u Torinu, ali najjači par iz večerašnje ponude 1/8 finala Lige prvaka je onaj između klubova koji su ukupno osvojili 14 titula europskih prvaka!

Prva utakmica na Bernabeu, koju su Redsi dobili 1:0 i tako stekli ogromnu prednost, nije bila baš "za prste polizati", a posebno se to odnosi na ono što je pokazao Real.

Real kao Dinamo: Nikako do proljeća u Europi!

Aktualni španjolski prvak nalazi se tako na pragu neugodnog "rekorda": devetersotrukom prvaku Europe se lako može dogoditi da peti put zaredom ispadne iz (za njih) prerane faze Lige prvaka, odnosno prvog eliminacijskog kruga.

Raul: Anfield sam posjetio samo kao navijač, a sada se želim vratiti kao pobjednik

Najbolji strijelac u povijesti Reala i natjecanja Lige prvaka međutim želi da se ponovi povijest,odnosno sezona 1999/2000 kada je utišao drugi mitski engleski stadion: u četvrtfinalu Lige prvaka tada je sa dva gola donio pobjedu Realu na Old Traffordu (3:2).

"To su druge okolnosti i drugi stadion, ali ne mogu negirati da je osjećaj tada bio fantastičan, kao što bi bilo i da uspijemo to ponoviti večeras. Dolazimo u Liverpool zabiti i pobjediti"

"Ovaj stadion izvlači ono najbolje iz igrača"

Gonazles je pun hvale i respekta za atmosferu koja očekuje njegovu momčad na Anfieldu: "Teren i tribine tamo su poznate po fantastičnoj atmosferi i jedva čekam istrčati večeras. Nadam se da će atmosfera i nas inspirirati. Sretan sam čak što sam ovdje bio i samo kao navijač jer znam kako je biti tu - spektakularno. Ovaj stadion izvlači ono najbolje iz igrača."

U svakom slučaju prolaze Španjolci

Dakako, Liverpool ima snažan španjolski pečat: trener Benitez i kičma momčadi Reina - Alonso - Torres su istaknuti predstavnici zemlje protiv čijeg prvaka večeras igraju, a branić Alvaro Arbeola je prije četiri sezone odigrao nekoliko utakmica za prvu momčad Reala, odakel je regrutiran iz rezervnog sastava. Naravno, tu je i Albert Riera, koji je također Španjolac (večeras ga nećebiti zbog kartona), kao i gotovo kompletan Benitezov stručni stožer.

Fabio Aurelio: Real nas neće bezglavo napasti

Brazilac (kojeg je Benitez također dovukao iz Primere) na Liverpoolovom lijevom beku ne očekuje istu utakmicu kao što je bila ona u Madridu " gdje smo obrambeno bili sjajni, a Real smo dobili iz kontri". Aurelio drži da će Real pričekati i vidjeti kakvu će igru ponuditi Liverpool: "tek ako postignemo gol, oni će se otvoriti".

Nakon Reala - Manchester!

Igrači Liverpoola bi imali štošta reći o "ritmu srijeda/nedjelja" jer već u u subotu ih čeka prijelomna utakmica prvenstva sa Unitedom, koja će dati odgovor na pitanje ispadaju li Redsi defintivno iz utrke za naslov, ili će sa nakon pada forme u prvenstvu, vratiti u velikom stilu.

"Liverpool je veliki klub, od nas se očekuje da se dokažemo upravo u ovakvim situacijama i spremni smo za to."

Najave ostalih večerašnjih utakmica 1/8 finala Lige prvaka:

> Hiddink: Ne pada nam na pamet braniti se u Torinu

> Povijesna prilika za Galinovića i Rukavinu u dvoboju "Zelene mašine" i "Žute podmornice"

> Bayern s drugom momčadi na Sporting

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više