Razočarani Šarić poslao poruku onima koji odbijaju reprezentaciju: "Ne razumijem ih"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DARIO ŠARIĆ s 22 godine lider je hrvatske košarkaške reprezentacije. Već peto ljeto zaredom posvetio je reprezentaciji i naravno da ga boli kada netko odbije nastupati.
 
Nakon što su Mario Hezonja i Ante Žižić odlučili propustiti ovogodišnji Eurobasket kako bi se bolje pripremili za novu NBA sezonu, Šarić se oglasio i poručio da ih ne razumije.
 
"Krivo mi je što neki igrači ne žele igrati za reprezentaciju. Čini se da nema više tog žara i da smo izgubili kult reprezentacije. Znam da mi koji smo tu, koji ginemo, osjećamo da nam je tu mjesto, osjećamo taj naboj igranja za svoju zemlju. Ako netko kaže da je umoran, nije. To jako dobro znam", rekao je Šarić prilikom posjete djeci iz Osnovne škole Vidici u Šibeniku.
 
Prisjetio se svog debija u reprezentaciji...
 
"Kada sam ja prvi put ušao u A reprezentaciju sav sam treperio. Igrao sam to ljeto za U18 reprezentaciju i osvojili prvo mjesto, da bi se nakon toga priključio pripremama A reprezentacije, odradio kvalifikacije. I nisam bio umoran. Ne razumijem kako netko može biti umoran za reprezentaciju."
 
Za dva dana se vraća u SAD gdje bi mogao dobiti prestižnu nagrada za rookieja godine.
 
"Idem trenirati, da me ljudi iz Philadelphije vide u kakvom sam stanju, da mi kažu na čemu trebam raditi. Da, ići ću i na dodjelu pojedinačnih NBA nagrada. I ne, nemam nikakvu informaciju o tome tko je dobio nagradu za rookieja godine. Velika je čast biti u užem izboru, među tri nominirana. Mislim da sam tu zasluženo i da se imam pravo nadati da ću dobiti tu nagradu."
 

Pročitajte više