RB Leipzig deklasirao Borussiju Dortmund u izravnom okršaju za Ligu prvaka

Foto: EPA

U BUNDESLIGI su stvari odlučene po pitanju prvaka, ali još uvijek se vodi borba za plasman u Ligu prvaka. U njoj je u utakmici 31. kola RB Leipzig na svom terenu rezultatom 4:1 deklasirao Borussiju Dortmund u izravnoj borbi za četvrto mjesto na kojem sad ima velikih pet bodova prednosti tri kola prije kraja.

Gosti iz Dortmunda su poveli u 20. minuti golom Sancha, ali samo tri minute kasnije Leipzig se vratio te je Openda izjednačio na 1:1. Na odmor je Leipzig otišao s prednošću i to nakon što je u sudačkoj nadoknadi za 2:1 pogodio stasiti slovenski napadač Šeško. Kako je završilo prvo, tako je počelo drugo poluvrijeme. Kontranapad domaćina u 46. minuti okončan je asistencijom Opende i golom Simakana za 3:1

Dominacija Leipziga u ovom ogledu okrunjena je do kraja još jednim golom, Baumgartner je u 80. minuti postavio konačnih 4:1, čime je Borussia (D) na negativan način najavila prvi polufinalni ogled Lige prvaka u srijedu, pred svojim navijačima, protiv PSG-a.

Zvonarek zaigrao za Bayern

Prvi strijelac Bundeslige Harry Kane bio je junak Bayernove domaće pobjede od 2:1 protiv Eintrachta. Kane je postigao oba gola, u devetoj i 61. minuti iz jedanaesterca, dok je za goste iz Frankfurta poentirao Ekitike u 23. minuti. Mladi hrvatski ofenzivni veznjak Lovro Zvonarek za Bayern je zaigrao od 81. minute, dok je na drugoj strani Hrvoje Smolčić ostao kroz čitavi ogled na klupi za pričuve.

 

Pročitajte više