LIGA PRVAKA

REAL - CHELSEA 1:1 Olujno polufinale Lige prvaka bez pobjednika

Foto: REUTERS/Sergio Perez

REAL - CHELSEA 1:1 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Gosti su poveli golom Christiana Pulisica u 14. minuti. Izjednačio je Karim Benzema u 29.

Poluvrijeme za pamćenje po užasnom nevremenu

Sve zanimljivo dogodilo se u sjajnom prvom poluvremenu i to u teškim, gotovo nemogućim vremenskim uvjetima oluje koja je potopila Madrid.

Chelsea je počeo odlično i stisnuo Real, što mu se isplatilo ranim vodstvom. Rudiger je nesmetano s centra odigrao sjajnu dugu loptu za Pulisica koji je trkom probio obranu Reala i izbio sam ispred Courtoisa. Realov golman je istrčavanjem poslao napadača Chelseaja u lijevu stranu, ali Pulisic ga je zaobišao i pogodio gol iako su ga na crti branila dva igrača Reala.

Chelsea je zasluženo poveo, ali je propustio dotući Real. Impresivno ga je kaznio Benzema

Nakon toga je Chelsea nastavio napadati, ali je propustio dotući Real. Domaćin se vratio fenomenalnim Benzeminim golom. Real je kratko odigrao iz kornera. Marcelo je centrirao na drugu stativu, gdje je Casemiro vratio loptu prema golu, a tamo je dirao i Militao. Konačno je došla do Benzeme, koji ju je smirio glavom, pa nogom zakucao u mrežu. Bila je to povijesna golčina Realovog velikog golgetera

Chelsea nema Benzemu nego Tima Wernera. Da je na njegovom mjestu napadač koji promašuje manje velikih prilika kao što je ona kada je s pet metara umjesto mreže pogodio Courtoisa, bolje se postavlja kod centaršuteva ili iz kaznenog prostora ne puca u blok nego u gol, Chelsea bi već nakon prvog poluvremena prve utakmice bio gotovo u finalu. Nažalost po navijače Abramovičevog kluba, gosti nisu iskoristili superiornost u prvom dijelu, niti su jednako nastavili pritiskati potrošeni Real u drugom poluvremenu. 

Tuchel je trostrukom zamjenom podigao momčad u kojoj je briljirao ofenzivni Kante

Tada je intenzitet igre pao, ali to i nije čudilo s obzirom na to da su prvo poluvrijeme odigrali u furioznom tempu, a cijeli meč po nevremenu i teškom terenu.

Međutim, Tuchel, koji je osjetio da ima Real, odnosno da ga može riješiti već u Madridu pa je stalno gonio igrače u napad, pokušao je dotući Madriđane trostrukom zamjenom u 66. minuti. Ziyech, Havertz i James ušli su umjesto Pulisica, Wernera i Azpilicuete. Ova trojac je do kraja bio najopasniji, ali nije uspio donijeti prednost Chelseaju, kod kojeg je briljirao N'Golo Kante.

Njegove presretačke kvalitete su opjevane, ali protiv Reala je odigrao i sjajnu napadačku utakmicu. Više puta je nezaustavljivo probio desnu stranu, prolazio kroz sredinu, a jednom je čak i driblingom nanizao tri suparnika prije nego što je centrirao.

Sjajni Militao, očajni Marcelo i nevidljivi Modrić

Kod Reala osim Benzeme vrijedi istaknuti Edera Militaa, najljepše Realovo iznenađenje ove sezone. Spriječio je Wernera i Ziyecha da zabiju pred golom, gdje je, kao i po cijelom terenu, očajan bio Marcelo. Luka Modrić je nakon Benzeminog gola počeo više imati loptu i upotrebljivo je distribuirati, ali stalno pritiskan odigrao je jednu od lošijih utakmica sezone. 

Uzvrat u Londonu je 5. svibnja.

Pročitajte više