Real i Atletico mogu kupovati igrače: FIFA im suspendirala zabranu transfera

Foto: Getty Images / Guliver Images 

MADRIDSKI VELIKANI su odahnuli: FIFA im je privremeno ukinula zabranu kupovanja, odnosno registriranja igrača, kojom ih je kaznila zbog neodopuštenog kupovanja maloljetnika.

Zabranama registarcije kupljenih igrača kažnjeni su na razdoblje od godine dana, koje je trebalo početi u ponedjeljak, kada se u Španjolskoj zatvara zimska tržnica nogometaša. To znači da bi u ljetnom prijelaznom roku ove i zimskom iduće godine, Real i Atletico mogli kupiti igrače, ali oni za njih ne bi mogli igrati prije isteka FIFA-inog embarga, odnosno do ljeta 2017.
 
FIFA je privremeno suspendirala kaznu madridskim klubovima dok se ne riješe njihove žalbe na odluku, a očekuje se da se o prizivima raspravi do ljeta.
 
Podsjećamo, Barcelona je identičnu kaznu dobila u travnju 2014. i također ju je zaobišla žalbama FIFA- i Sportskom sudu u Lausannei koje su odgađale izvršenje sankcije, pa je za to vrijeme, točnije u ljetnom prijelaznom roku, kupila i registrirala čak šest igrača, među kojima Luisa Suareza i Ivana Rakitića.
 
Ako se žalbe Reala i Atletica odbace prije početka ljetnog prijelaznog roka, oni neće moći registrirati igrače, ali će ih moći kupiti, kao što je Barca naoravuila s Ardom Turanom i Aleixom Vidalom. 

Pročitajte više