Real ih potjerao, a oni ga potopili na startu Lige prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

KEYLOR NAVAS brže nego što je očekivao dočekao je osvetu protiv Reala koji ga se ovog ljeta odrekao. Sjajni golman iz Kostarike stigao je u Real 2014. iz Levantea poslije sjajnih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Branio je sjajno, osvojio 11 trofeja, od čega tri Lige prvaka zaredom i četiri Svjetska klupska prvenstva. Međutim, to nije bilo dovoljno čelnicima španjolskog velikana koji su ga se htjeli riješiti još prošlog ljeta dovođenjem Thibauta Courtoisa, ali je Navas ostao. Ipak, ovog ljeta je morao otići i to u PSG koji je u suprotnom pravcu poslao Alphonsea Areolu.

Navas je u finišu prijelaznog roka stigao u Pariz, a dvadesetak dana kasnije dočekao je svoj bivši klub na Parku prinčeva, sačuvao vlastitu mrežu, a francuski prvak slavio 3:0. 

"Bilo je čudno vidjeti moje dojučerašnje suigrače u svlačionici. Ostali smo prijatelji i drago mi je vidjeti ih", rekao je Navas poslije velike pobjede.

"Sretni smo zbog pobjede. Odigrali smo veliku utakmicu. Svi su odradili svoj dio posla i sve što smo uigravali prošlog tjedna. Real je pokušavao, ali smo uspjeli neutralizirati njihovu igru i zasluženo slaviti", naglasio je Navas. 

Courtois je već duže vremena meta kritika jer gotovo u svakoj utakmici prima barem jedan gol. S druge strane, Navasu je protiv Reala bila druga utakmica na golu PSG-a i još nije primio pogodak. Zanimljivo, Realu je dva gola zabio Angel Di Maria koji je od 2010. do 2014. također bio igrač kluba iz Madrida i osvojio pet trofeja (jednu Ligu prvaka), a onda su ga potjerali u Manchester United, nakon čega je završio u PSG-u i dočekao svojih pet minuta protiv madridskog kluba. 

Pročitajte više