LIGE PETICE

Capello se prisjetio kako je doveo Carlosa u Real: Sve je bilo gotovo za jedan dan

Foto: Achim Scheidemann/AP Partner/Guliver

ROBERTO Carlos je potpisao za Real Madrid 1996., nakon samo jedne sezone provedene u Interu. U španjolskom klubu ostao je do 2007. i s generacijom sjajnih igrača osvojio četiri naslova u španjolskom prvenstvu, tri u Ligi prvaka i 13 trofeja ukupno.

Doveo ga je onamo Fabio Capello koji je iste godine Milanovu klupu zamijenio Realovom, i to u poslu za koji će mnogi reći da je jedan od najboljih u povijesti kluba i koji je obavljen rekordno brzo. Carlosu se nije sviđalo što ga Roy Hodgson s pozicije lijevog beka gura na krilo gdje je patio, a Capellu je bilo nejasno zašto ga Inter želi prodati.

''Budući da nisam vjerovao, poslali su mi faks s već određenom cijenom. To nije bila neka nerazumna svota novca i rekao sam predsjedniku kluba Lorenzu Sanzu da se odmah zaputi avionom u Milano. Rekao sam mu i da će se mnogi klubovi stići u Italiju čim se ta vijest pročuje. U Interu nisu shvaćali kako je Roberto Carlos dobar igrač i mi smo posao završili za manje od 24 sata'', prisjetio se Capello i nastavio:

''Govorili su da ne može zabiti gol. Ja sam rekao: 'Bacite loptu prema naprijed i vidjet ćete tko će prvi do nje doći.''

Pročitajte više