Liga prvaka

REAL MADRID - ATALANTA 3:1 Real prošao u četvrtfinale, Modrić briljirao

Foto: JuanJo Martin/EPA

REAL MADRID pobijedio je Atalantu 3:1 i plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka. Golove za pobjedničku momčad zabili su Karim Benzema, Sergio Ramos i Marco Asensio, dok je za goste pogodak postigao Luis Muriel.

Real iskoristio grešku vratara u nezanimljivom prvom dijelu

Prvo poluvrijeme većim je dijelom bilo prava uspavanka. Ekipe nisu kreirale nijednu veliku šansu za postizanje pogotka, ali su zato Atalantini nogometaši poklonili Realu veliku priliku koju nisu propustili iskoristiti.

Modrić je presjekao loše ispucavanje vratara Sportiella, navukao je protivničkog braniča na sebe i u situaciji u kojoj bi mnogi igrači pucali, on se odlučio na lukavo dodavanje Karimu Benzemi. Francuz je ostao nečuvan i mirno poentirao za vodstvo Reala.

Drugi dio puno otvoreniji

Madriđani su bolje ušli i u drugo poluvrijeme te tražili potvrdu prolaska u četvrtfinale. Prvo je Vinicius u 52. minuti promašio čistu šansu koju si je sam stvorio, ali se iskupio šest minuta kasnije izborivši kazneni udarac. Realizirao ga je Sergio Ramos.

Gasperini je na poluvremenu izveo Marija Pašalića i uveo Duvana Zapatu, a upravo je Kolumbijac bio najopasniji Atalantin igrač u razdoblju nakon drugog gola Reala, kada su Talijani postali nešto opasniji. U dva je navrata imao jako dobre prilike, ali odlično ih je zaustavio Thibaut Courtois.

Kada se činilo da je utakmica gotova, nadu gostima u 83. minuti dao je Luis Muriel sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Ipak, da ne bude drame, pobrinuo se Marco Asensio vrativši Realu prednost od dva gola razlike samo minutu nakon Murielovog zgoditka. Odlično ga je proigrao Lucas Vazquez, a Asensio je pogodio bliži kut Sportiellovog gola.

Modrić najbolje ocijenjen igrač na utakmici

Luka Modrić odigrao je briljantnih 90 minuta, dirigirao je Realovom igrom, kontrolirao sredinu i bio prisutan na obje strane terena. Pašalić nije bio tako dobar u odigranih 45 minuta za Atalantu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više