Real Madrid dovodi Beniteza?

PREMA pisanju britanskog tabloida News of the World, predsjednik Reala Ramon Calderon je čvrsto odlučio iduću sezonu dovesti Liverpoolovog trenera Rafaela Beniteza na Santiago Bernabeu.

Uprava Reala je navodno nakon ispadanja iz Lige prvaka održala izvanrednu sjednicu, nakon koje je sportski direktor Predrag Mijatović dobio naredbu da u klub dovede kvalitetnog španjolskog trenera. Prvo ime koje je došlo na razmatranje je naravno Rafael Benitez, koji je s Liverpoolom ove sezone napravio rezultat iznad svih očekivanja izbacivši iz Lige prvaka favoriziranu Barcelonu.

Mijatović se navodno već sastao s Benitezom prošli mjesec, kad je bilo potvrđeno preuzimanje Liverpoola od strane Amerikanaca Georgea Gilletta i Toma Hicksa, kako bi s Rafom razgovarao o njegovoj budućnosti na Anfieldu i mogućnosti prelaza u Real. Taj je sastanak navodno završio dovoljno uspješno da su u Realu uvjereni kako mogu Beniteza uvjeriti da se vrati u Španjolsku.

"U stalnom sam kontaktu s Realom o brojnim temama, ali neke stvari za sad moram zadržati za sebe", rekao je za News of the World Benitezov agent Manuel Garcia Quilon.

A Benitez je na upit o mogućnosti preseljenja na klupu Bernabeua odgovorio dosta neodređeno: "Real Madrid? To je klub koji savršeno poznajem. Jedna su od najjačih momčadi na svijetu i svakom je španjolskom treneru san sjediti na njihovoj klupi. Nemoguće je to potpuno odbaciti, ali mnoge bi se stvari morale dogoditi da napustim Liverpool."

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više