TRANSFERI

Real od Nijemca želi napraviti novog Alabu. Postoji samo jedna bitna razlika

Foto: Guliver

DOLAZAK Davida Alabe u Real bez odštete pokazao se kao pun pogodak za Madriđane, koji sada planiraju napraviti nešto slično i idućeg ljeta. Austrijskom reprezentativcu u obrani Kraljevskog kluba na isti bi se način mogao pridružiti i odlični njemački stoper.

Antonio Rüdiger s Chelseajem ima ugovor do nadolazećeg ljeta, a nije ni blizu dogovora o novom. Njemački reprezentativac, javljaju engleski mediji, traži 12 milijuna eura po sezoni, što mu Chelsea zasad ne namjerava ponuditi. Ali Real hoće, piše Marca. 

Real džentlmenski čeka početak prijelaznog roka

Kao i svi igrači kojima na ljeto istječe ugovor, Rüdiger će s potencijalnim novim poslodavcima moći započeti pregovore 1. siječnja. Njegovi posljednji nastupi samo su ohrabrili Real da ga pokuša dovesti iduće godine, ali u Madridu žele džentlmenski čekati početak prijelaznog roka da krenu s pregovorima.

Tako je Alaba prošle zime dogovorio transfer u Real 10. siječnja. Razlika je samo u tome što je Bayern već ranije najavio odlazak austrijskog beka, dok Chelsea još nije odustao od zadržavanja svojeg igrača.

Dakle, Rüdiger do kraja 2021. još stigne produljiti ugovor s Londončanima, no čini se da je razlika između njegovih potraživanja i onoga što je Chelsea spreman ponuditi zasad prevelika.

Rüdigera želi i Bayern

Marca ističe da se Alaba savršeno uklopio u Real te da klub vjeruje da situaciju može preslikati i s Rüdigerom, iskusnim 28-godišnjakom uzornih kvaliteta na terenu i izvan njega.

Naravno, Real nije jedini klub koji bi volio dovesti takvog igrača bez odštete, a Marca piše da će mu najveća konkurencija biti upravo klub iz kojeg je doveo Alabu. Bayern je, prema pisanju njemačkih medija, spreman pristati na Rüdigerove uvjete, odnosno dati mu 12 milijuna eura po sezoni.

Pročitajte više