LIGA PRVAKA

"Real u paklu igra svoje finale Lige prvaka. Hazarde, sad ili nikad"

Foto: Gulliver / Getty Images

REAL sutra od 21 sat kod Galatasaraya u trećem kolu Lige prvaka igra utakmicu sezone. U njoj mora pobijediti, a Eden Hazard konačno mora dokazati zašto je Real za njega platio 100 milijuna eura. 

Oba ova zahtjeva razvaljena su preko naslovnice oba madridska sportska dnevnika. Marca se Galacticu ove Realove generacije izravno obraća: "Hazarde, sad ili nikad". A ako mu ovo nije jasno, dodala je i objašnjenje: "Real te kupio da doneseš pobjede u utakmicama kao što je ova. Madridisti te u Istanbulu žele vidjeti u najboljem izdanju."

Jer Hazard je za sada razočarao navijače Reala, koje ne zanima što je zbog ozljede propustio početak sezone i počeo igrati sredinom rujna. On im je samo u protiv Granade (4:2) golom i asistencijom pokazao dio svoje moći. Zbog rođenja četvrtog djeteta propustio je poraz u zadnjem prvenstvenom kolu kod Mallorce (0:1), ali kod Galatasaraya mora donijeti pobjedu. Zato što prošla sezona i odlazak Cristiana Ronalda, ali i početak ove, dokazuju da Realu bolno nedostaje igrač koji donosi razliku i pobjede u velikim utakmicama.

Realu je ova najveća. Jer nakon dva kola skupine LP-a ima samo jedan bod, a i njega je jedva iščupao. Nakon debakla kod PSG-a (3:0), na domaćem terenu gubio je od Club Bruggea 0:2, ali je do kraja uspio izjednačiti na 2:2. 

Zato ako želi proći mora pobijediti u onome što As na naslovnici zove "Finalom Lige prvaka za ovu generaciju". Koje se, ističe se posebnom bojom, uz fotografiju baklji na istanbulskim tribinama, igra u "paklu".

"Real kod Istanbula igra za svoju budućnost u Ligi prvaka". I to na novom stadionu turskog velikana, na kojem su navijači Galate postavljanjem rekorda glasnoće navijanja s 131,76 decibela dokazali da dostojno nastavljaju tradiciju sa starog Ali Sami Yena, od milja zvanog Pakao. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više