Realov majstor divi se Modriću: "Svi želimo biti na njegovoj razini"

Foto: Epa

AKTUALNI trostruki europski prvak Real Madrid pobjedom je krenuo u obranu naslova u Ligi prvaka. U utakmici 1. kola G skupine Kraljevski klub je u Madridu pobijedio Romu 3:0 u susretu u kojem je Luka Modrić upisao asistenciju i stoti nastup u UEFA-inim klupskim natjecanjima.

Za kapetana hrvatske vrste bio je to 71. nastup u Ligi prvaka, a još 29 je upisao u ostalim europskim natjecanjima.

Real je od prve minute dominirao i nizao prilike, no Roma se odlično držala sve do 44. minute kada je Isco zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca.

Roma je u drugom dijelu zaigrala otvorenije, što je Real iskoristio postigavši u 58. minuti i drugi gol nakon brze kontre. Modrić je fantastično proigrao Garetha Balea koji je sjajno pucao iskosa i zabio za 2:0. Točku na i stavio je Mariano Diaz sjajnim golom u sudačkoj nadoknadi za uvjerljivu pobjedu europskog prvaka. Modrić je na terenu proveo 85 minuta, nakon čega je zamijenjen uz ovacije Bernabeua.

Modrić je sinoć odigrao jednu od najboljih utakmica otkako je prije šest godina došao u Madrid. S tim se slaže i Isco, čovjek koji je spektakularnim slobodnjakom načeo Talijane. Isco smatra da Modrić mora dobiti Zlatnu loptu.

''Modrić je čudesan igrač od kojeg mnogo dobivamo u svakoj utakmici. Nadam se da svi možemo doći na njegovu razinu. Također, mislim da on zaslužuje Zlatnu loptu jer je neprocjenjiv igrač i za nas i za hrvatsku reprezentaciju.''

Casemiro se slaže da je Modrić ključan igrač Reala, ali smatra da nije zaslužio Zlatnu loptu.

''Lukina godina je spektakularna, ali ipak mislim da je Zlatnu loptu zaslužio Cristiano Ronaldo jer je bio najbolji igrač prošle sezone'', kazao je Brazilac.

Podsjetimo, u igri za najveću individualnu nagradu u nogometu su Ronaldo, Modrić i Salah.

Pročitajte više