HRVATSKI NOGOMETAŠI

Realova sveta tri kralja briljirala kod Atalante

Foto: REUTERS/Waleed Ali

LUKA MODRIĆ, Toni Kroos i Casemiro. Realova trojka vrhunskih veznjaka donijela je prevagu i teško izborenu pobjedu kod Atalante (1:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. To je stav novinara, navijača Reala, ali i niza statističkih pokazatelja.

"Trokut na sredini terena vratio je Real na pobjedničku stazu baš kada je to najviše trebalo momčadi. Usred krize rezultata, kod niza ozljeda ključnih igrača i na gostovanju kod hit momčadi Lige prvaka. Brazilac je između oba kaznena prostora napravio sve za pobjedu. Nijemac i Hrvat su još jednom pokazali sve najbolje iz njihovog nepresušnog kreativnog repertoara. Njih trojica su možda glavni razlog što se Real uvijek vraća i pobjeđuje. Zahvaljujući magičnom trokutu stječe se dojam da bez obzira na to koliko Realu bilo teško, on nikada ne odustaje", piše Marca u izvještaju iz Bergama.

Squawka, ugledni servis za sportsku statistiku, naziva ih svetim trojstvom Reala. To potkrepljuje brojkama. Najviše Realovih prilika stvorili su Modrić i Kroos, po četiri. Najviše Realovih udaraca na gol imali su Modrić i Casemiro, po tri.

Realov navijač na Twitteru je uz ocjene Realove velike trojke, među kojom Modrić najbolje kotira, napisao: "Moramo početi više pričati o tome kako je dobar ovaj trio"

Pročitajte više