Rekordan broj sudionika SP-a kajaka i kanua na Jarunu

REKORDAN broj nacija, čak 78, te 717 sportaša nastupiti će na 34. svjetskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje počinje sutra na zagrebačkom Jarunu i traje do nedjelje 28. kolovoza 2005. godine.

Na današnjoj press konferenciji koju je organizirala Svjetska kajakaška federacija pojašnjeno je kako je tako veliki porast broja sudionika posljedica velike popularnosti koju ovaj sport uživa nakon uspješnih utrka na mirnim i divljim vodama na Olimpijskim igrama u Ateni, kao i uspješnom razvojnom programu Svjetske kajakaške federacije

Broj članova Svjetske kajakaške federacije je narastao do 138 nacija, dok je još sedam nacija predalo zahtjev za članstvo.

"Možemo realno očekivati da će broj članova narasti na 150 nacija do slijedećih Olimpijskih igara," s ponosom je najavio predsjednik Svjetske kajakaške federacije Ulrich Feldhoff.

Predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva, Marko Ćurković je najavio kako je sve spremno za sutrašnji početak prvenstva, a kako se i vrijeme proljepšalo, pozvao je sve Zagrepčane da dođu na Jarun i budio dio ovog velikog sportskog natjecanja.

Pročitajte više