Remi Rusije i Nizozemske, Italija razočarala protiv Austrije, Španjolska pregazila Dansku

NOGOMETAŠI Rusije i Nizozemske reprizirali su u Moskvi, u prijateljskom ogledu, četvrtfinalni meč s posljednjeg Europskog prvenstva.

Kako je završilo tada, tako je bilo i u prijateljskom ogledu. Završilo je bez pobjednika 1:1, a podsjetimo kako je na samom EP-u Rusija u produžecima pobijedila ukupno 3:1. Bila je ovo premijera novog nizozemskog izbornika Berta van Marwijka, koji je zamijenio Van Bastena, no Nizozemska ponovno nije mogla pobijediti svog čovjeka na klupi Rusije Guusa Hiddinka.

Nizozemska je povela pogotkom Robbieja van Persieja u 23. minuti, a izjednačio je Konstantin Zirjanov u 78. minuti iz jedanaesterca.

Marcello Lippi se vratio na dužnost talijanskog izbornika uz 2:2 protiv Austrije u prijateljskoj utakmici odigranoj u francuskoj Nici.

Loš povratak Lippija na talijansku klupu

Taj rezultat bolje izgleda nego li Lippijev start 2004. godine kada je Island pobijedio Italiju 2:0. No, jednak zaostatak je Italija imala protiv Austrije u 38. minuti, a nakon toga su Austrijanci sami sebi zabili dva pogotka i rezultat je tada izgledao tek nešto bolje za Lippija.

Italija je odigrala iznimno slabu i rastrganu utakmicu, gdje su se u prvom poluvremenu svađali sa suparničkim igračima (čudno kako Gattuso nije dobio crveni karton), a u nastavku su bezuspješno stvarali napade koji nisu bili posebno opasni.

Austrija je do 38. minute vodila 2:0, a mogla je i više da Buffon nije obranio jedan dio udaraca.

Posebno lijep je bio drugi pogodak Marca Janka, iz okreta, pod gredu talijanskih vratiju. Italija se u utakmicu vratila sretno, autogolovima.

U 45. minuti je Di Natale ubacio loptu pred austrijska vrata, a Gilardino i Stranzl su gotovo zajednički zabili za 2:1. Drugi pogodak Talijana bio je raritetan. Nabačenu loptu je pokušao izboksati rezervni austrijski vratar Ozcan, a poslao ju je u vlastitu mrežu.

Tri pogotka europskog prvaka u Kopenhagenu

Španjolski nogometaši, aktualni europski prvaci, protutnjali su Kopenhagenom i pobijedili u prijateljskom ogledu Dansku s visokih 3:0.

Makar je David Villa igrao 45 minuta, a Fernando Torres sat vremena, dva najbolja španjolska igrača nisu poentirala. No, unatoč tome Španjolska je čak tri puta zatresla suparničku mrežu, a domaćin može biti posve zadovoljan tim rezultatom.

Jer, mnogo je još bilo opasnosti pred danskim vratima. Šanse su propuštali Torres, Senna, Cazorla.

Dva puta je Xabi Alonso lijepo matirao Sörensena, dok je još jednom domaću mrežu pogodio Xavi Hernandez.

Važnije prijateljske utakmice:

Italija - Austrija 2:2 (Stranzl 45-ag, Ozcan 66-ag / Pogatetz 14, Janko 38)
Slovenija - Hrvatska 2:3 (Šuler 4, Šišič 59-11m / Rakitić 37, 64, Srna 60-11m)

Danska - Španjolska 0:3 (Xabi Alonso 50, 90, Xavi 74)

BiH - Bugarska 1:2 (Ibričić 59 / Berbatov 25, 57)

Rusija - Nizozemska 1:1 (Zirjanov 78-11m / Van Persie 23)

Bjelorusija - Argentina 0:0

Ukrajina - Poljska 1:0 (Kravčenko 45)

Mađarska - Crna Gora 3:3 (Priskin 29, Hajnal 56, 88-11m / Jovetić 45-11m, 69, Vukčević 52)

Turska - Čile 1:0 (Ham. Altintop 75)

Slovačka - Grčka 0:2 (Gekas 60, 80) 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više