Richards: Bit će čudno igrati protiv Ćorluke

MICAHA RICHARDSA smatraju jednim od najvećih mladih talenata engleskog nogometa. Predviđalo se da će za koju godinu Richards biti najčvršća karika engleske obrane, ali pod teretom ozljeda koje cijele kvalifikacije prate Engleze, kao i zaslugom njegovih izvrsnih igara u Cityju, Richards je već ove godine gurnut u vatru.

Mladi je igrač pokazao da je dovoljno zreo i ozbiljan kako bi s nepunih 20 godina bio standardni član engleske reprezentacije, a sutra protiv Hrvatske morat će pokazati kako se snalazi na, za njega neprirodnoj, poziciji stopera na koju je uskočio zbog izostanaka Johna Terryja i Rija Ferdinanda, iako inače igra na boku.

"Naporno smo se spremali za pet posljednjih utakmica. U Rusiji nismo imali sreće, ali lopta je čini se ipak okrugla i sad je sve još jednom u našim rukama. Nadam se da ovoga puta nećemo propustiti priliku. Ne želimo igrati na izjednačen rezultat. Pružit ćemo atraktivnu utakmicu u kojoj ciljamo na pobjedu", entuzijastično će Richards.

Osim što će sutra prvi put igrati stopera, Richards će se i prvi put naći na suprotnoj strani terena od klupskog suigrača Vedrana Ćorluke. Naš reprezentativni branič vrlo se brzo ustalio u Manchester Cityju, a Richards kaže kako je od Čarlija u posljednjih nekoliko mjeseci puno naučio.

"Razgovarao sam s Ćorlukom prije nego je otputovao u Hrvatsku. Rekao mi je: 'Neka pobijedi najbolja momčad'. Mislim da se šalio", zafrkantski dobacuje Richards i nastavlja pričati o svom klupskom suigraču: "Drago mi je što igram s njim u Manchester Cityju. Odličan je igrač od kojeg mladi nogometaši poput mene mogu puno naučiti. Drago mi je što ću igrati protiv njega, iako će biti malo čudno."

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više