Riječani zapeli na Stanovima, blistali Makarin i Malčić

RIJEČANI su na Stanovima remizirali sa Zadrom, dok su Šibenčani i Vinkovčani nadahnutom igrom ubilježili pobjede u 22. kolu HNL-a.

Riječani su u Zadar stigli oslabljeni neigranjem standardnog vratada Žilića, dok je prvi golgeter Radomir Đalović dobio svega tri minute igre. Zadrani su od početka diktirali tempo, a momčad su tradicionalno predvodili Župan i Terkeš, uz pokoji bljesak mladog Tomasova. Imali su domaćini svoje šanse, ali lopta nije završila iza Radmanovih leđa. Rijeka je prvi put priprijetila tek u 44. minuti, kada Subašić bez problema skida udarac Sharbinija. Da stvar bude gora po Riječane, u posljednjoj minuti je nakon prekršaja na Mitroviću isključen Čagalj koji se tek vratio u kadar nakon poljudskog isključenja.

Golove koji su nedostajali na Stanovima, nadoknadili su Šibenčani i Vinkovčani koji su uvjerljivo slavili na domaćem terenu. Šibenik je u uzbudljivoj utakmici svladao Međimurje s 4:2. Imali su domaći vodstvo od 3:0, dva je puta pogodio Bulat (jednom iz kaznenog udarca koji je izborio Zec), dok je pogotkom sjajnu igru okrunio mladi Makarin. No, Međimurje se vratilo u samo dvije minute. Strijelci su u 69. i 70. minuti bili Babić i Eliomar. U sudačkoj nadoknadi pobjedu domaćih ipak je potvrdio brzonogi Zec. Utakmica je bila pravi izazov za suca Mlinara, koji je dosudio jedanaesterac već u četvrtoj minuti, a bio je na pragu identične odluke još nekoliko puta prije utakmice

U Vinkovcima su igrači Cibalije odigrali najbolju utakmicu u sezoni.  Finalist kupa ispraćen je s tri komada u mreži. Epitet igrača utakmice dvama je pogocima zaslužio hit-napadač Željko Malčić dok je jedan pogodak dodao Baraban. Pohvale idu i na račun vratara Bursce koji je u posljednjoj minuti obranio udarac Posavca.

Nakon primljenog pogotka gosti su preuzeli inicijativu,  no nisu uspjeli ozbilnije priprijetiti.

U 29. minuti Banović zaustavlja sjajan pokušaj Makarina. Četiri minute prije kraja prve dionice Zec je ponovo srušen u kaznenom prostoru no sudac Marko Milnar ovaj se put nije odlučio pokazati na bijelu točku.

Na samom početku drugog poluvremena Šibenčani su došli na prag pobjede. U 52. minuti Makarin pronalazi Bulata koji iz blizine ne propušta povisiti rezultat na 2:0. 54. minuta donijela je pogodak mladog Makarina koji je prezentirao veliki talent i pokazao da može biti udarni adut Šibenčana u nastavku prvenstva.

Šibenčani su bili na korak do trijumfa, kada su gosti u dvije minute vratili neizvjesnost na Šubićevac. U 69. minuti Šoltic je izveo korner, a Babić glavom prevario domaćeg vratara Runju. Već u sljedećoj akciji Čakovčani ponovo zabijaju. Strijelac je bio Eliomar.

Dvojbena se situacija odigrala u 77. minuti; Pintarić je u kaznenom prostoru igrao rukom, Mlinar je najprije pokazao na bijelu točku, ali je promijenio odluku nakon signalizacije pomoćnog suca. U posljednje tri minut vidjeli smo tri pokušaja sjajnog Makarina. Najprije je njegov udarac blokirao Šoltić, potom je Šibenčanin oboren u kaznenom prostoru na što se sudac nije oglasio, a okušao je i udarac pri kojem lopta odlazi pored gola.

Zasluženu pobjedu Šibenčana potvrdio je Ermin Zec u sudačkoj nadoknadi.

U 25. minuti Iveša fantastično brani udarac Radotića, a potom zaustavlja i šut Bagarića. No, prilikom intervencije Iveša se ozlijedio te ga je među vratnicama zamijenio mlado Rodić. Cibalija je puno agilnija momčad do kraja poluvremena.

Cibalia je bila uvjerljivo bolja momčad u prvom dijelu. Do kraja poluvremena Rodić je uspio dva puta spasiti Belupo od novih neugodnosti.

Poljak na otvaranju drugog dijela okušava sreću udarcem iz slobodnjaka, no nedostajalo je preciznosti. I dalje traje zanimljiva predstava u Vinkovcima; dva puta, doduše bez uspjeha, pucao je Poljak, dok je jednu lijepu akciju uspio stopirati Božac.

U 64. minuti izmjena: umjesto Šiklića u igri je Čaval. Nakon tri minute Cibalija je ponovo u šansi;  Radas pronalazi Malčića koji petom proigrava Husića, no on kasni i  upropaštava izglednu situaciju. Već u sljedećoj minuti Cibalia ipak povisuje prednost; ponovo je odigrana brza akcija koju je pogotkom okrunio Baraban.

Četiri minute prije kraja susrera Željko Malčić potvrdio je epitet igrača utakmice. Asistent Malčiću za njegov drugi pogodak na utakmici bio je Bagarić.

U 90. minuti Radas je u kaznenom prostoru igrao rukom, ali Bursca je obranio udarac Posavca s bijele točke.

Rijeka se razbudila tek u posljednjih deset minuta prvog poluvremena. U 44. minuti Subašić brani udarac Sharbinija. Bio je ti prvi pokušaj Riječana na utakmici.

U 47. minuti Radman je obranio opasan udarac Tomasova. Nakon deset minuta trener Riječana povukao je prvu izmjenu; umjesto Škore u igri je Štrok. I dalje su po gol Riječana najopasniji Terkeš i Župan. U 59. minuti Terkeš je imao dobru ideju, ali ne i realizaciju: njegov pokušaj da pronađe Suraća ispred gola završio je u rukama Radmana. U 72. minuti neugodan ubačaj Bilavera iz opasne zone izbacio je bivši Hajdukovac Vučko.

U posljednjoj minuti susreta novi problemi za Riječane. Čagalj očigledno nije naučio lekciju nakon poljudskog isključenja. Tek što je odradio kaznu zaradio je novo isključenje; nakon prekršaja na Mitroviću dobio je drugi žuti karton. Rijeka je ostala s igračem manje.

Foto: Zadarsport.com

Pročitajte više