Play-off Europa lige

RIJEKA - GENT 1:1 Rijeka ispala iz Europe

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

HRABRA Rijeka nije se uspjela plasirati u grupnu fazu Europa lige četvrti put u posljednjih šest godina. Hrvatski doprvak je remizirao 1:1 s Gentom u uzvratu play-offa na krcatoj Rujevici, a budući da su Belgijci slavili 2:1 kod kuće u prvoj utakmici, na kraju su i izborili europsku jesen.

>>> VIDEO Rijeka je ispala, ali navijači su igrače počastili pjesmom

>>> Bišćan: Nedostajalo nam je kvalitete da prelomimo utakmicu

Puljić zamijenio ozlijeđenog Čolaka pa zabio

Izveo je Igor Bišćan ofenzivnu 4-3-3 formaciju, uz trio naprijed Lončar-Acosty-Čolak. I dok su Acostyja gosti vrlo brzo počeli zaustavljati prekršajima, Čolak je u 16. minuti morao napustiti igru zbog ozljede, a zamijenio ga je Puljić. 

Unatoč hendikepu, ta se izmjena pokazala kao dar s neba jer je Puljić zabio za veliko vodstvo u 31. minuti iz svoje prve prilike. Jako dobri Lončar, koji je pravio najviše problema gostima, ubacio je s lijeve strane na drugu stativu, gdje je Acosty primio i poslao povratnu loptu za Puljića, a on je s pet, šest metara iz prve poslao loptu pod prečku za oduševljenje na Rujevici.

Gosti srušili snove Rijeke poslije dvije minute

Međutim, nisu tribine praktički ni proslavile njegov pogodak kako treba, a semafor je već pokazao - 1:1.  U prvom napadu nakon primljenog gola dogodio se ubačaj u šesnaesterac Rijeke, a nakon gužve je lopta stigla do braniča Plastuna koji je zakucao loptu u mrežu za izjednačenje u 33. minuti.

Ispostavit će se na kraju da je tim golom odveo Gent u grupnu fazu Europa lige.

Pokušala je Rijeka u drugom poluvremenu pritisnuti organizirane i tvrde goste, ali nije uspjela probiti njihov bedem i zabiti za produžetke. Zato su iz daljine pokušavali Puljić i Halilović, ali bezuspješno. Međutim, Bišćanova ekipa najbliža je golu za 2:1 bila u 71. minuti. Lončar je sjajno ubacio u srce šesnaesterca s desne strane, Puljić je ostao malo kratak u skoku, a lopta je potom prošla tik pored desne stative.

Imao je Gent u toj situaciji sreće jer bi Puljić vjerojatno zabio da je stigao do lopte, a i ona je na kraju iz centaršuta mogla završiti u golu na drugoj stativi.

Nakon toga je trener Rijeke ubacio Murića i Gorgona na sve ili ništa do kraja, ali je protivnik jako dobro zatvorio središnji dio obrane, a ubacivanja sa strane lako je branio te je na kraju bez većih problema obranio remi za plasman u glavnu rundu natjecanja. 

Pročitajte više