Rijeka pobijedila u borbi za Krpana

ĆIRO nije uspio dovesti Petra Krpana u Hajduk, bivši reprezentativac je iz portugalske Leirije "preselio" na Kantridu. Krpan se priključio pripremama Scorijinih nogometaša na Rogli, koja je ovog ljeta doživila invaziju hrvatskih klubova.

Petar Krpan je u utorak s Rijekom potpisao ugovor na godinu dana plus godinu, te isto popodne trenirao sa svojom novom momčadi.

Iako je transfer bio dogovoren prošlog tjedna, Riječane je mučila mogućnost prema kojoj bi Ćiro "umiješao prste" u teansfer, te su tek nakon Krpanovog potpisa odahnuli.

Kako piše Novi list, trener Hajduka, iako je govorio da ga ne želi u svojim redovima, ga je čim je Krpan došao u Hrvatsku nazvao i rekao mu: "Sine, trebaš mi!"

Krpan je bio na "nišanu" i svog Osijeka, a Ćirinu izjavu je prokomentirao: "Kako komentiram izjavu da me ne treba? Ne znam, u utorak me je zvao na mobitel i nije mi se baš činilo da je tako."
   
"Duže vrijeme sam u kontaktu s predsjednikom, trenerom i sportskim direktorom, prvo sam s Rijekom dogovorio uvjete. Pohvalio bih pritom svu trojicu, a posebno predsjednika Ježića, koji je odigrao presudnu ulogu. Malo je takvih predsjednika u HNL-u. Iz Hajduka je bilo kontakata, ali procijenio sam da je Rijeka trenutačno bolji izbor."

"Čujem da se prošle sezone publika vratila na Kantridu, da je doček na Korzu nakon osvajanja Kupa bio fascinantan. To sve govori. Što se suigrača tiče, atmosfera je domaća. Ima dosta Slavonaca. Pozicija u momčadi? Ovisi kako ćemo igrati, ali mogu se podrediti zahtjevima momčadi i trenera. Mogu igrati lijevu polušpicu, špicu. Valja se dobro pripremiti, uigrati. Na terenu će doći pravi odgovor na to pitanje" - skroman je bio Krpan u razgovoru za Novi list.

Napadački tandem Krpan - Zekić, koji je mreže nekad punio u osječkoj "Olimpiji", biti će Scorijin adut za nadolazeću sezonu i Kup UEFA, čiji je ždrijeb najavljen za 24. srpnja.
   

Pročitajte više