LIGE PETICE

Riješen misterij prazne VAR sobe na utakmici dva Reala

Screenshot

LUDU utakmicu punu kontroverznih situacija odigrali su Real Valladolid i Real Madrid (1:4) u 27. kolu La Lige. Domaćin je vodio i imao penal, ali je gost u velikom stilu preokrenuo. Međutim, Valladolidu su poništena dva gola, zbog čega je pod posebnim povećalom bio VAR.

I onda se i s njim dogodila najbizarnija situacija. U 14. minuti domaćin je poveo golom Sergija Guardiole, a glavni sudac Jesus Gil poništio pogodak zbog zaleđa koje je doista i bilo. U trenutku kada je lopta krenula prema Keki on je bio u zaleđu, a u nastavku akcije je savršeno pronašao Guardiolu na drugoj stativi za pogodak.

Sudac Gil je opravdano poništio gol, ali je nevjerojatna situacija nastala kada je pozvao VAR sobu - a tamo nije bilo nikoga. 

Baš nikoga. Osim suca i publike na stadionu, još stotine milijuna gledatelja u televizijskom prijenosu vidjeli su da je VAR soba prazna, a ekrani i svjetla isključeni. 

Svejedno, Gil je poništio odluku i, srećom, pogodio, ali je ostalo pitanje gdje su nestali svi njegovi suradnici iz VAR sobe u trenutku kada je trebalo dodatno provjeriti pogodak Valladolida.

Kasnije je Španjolski nogometni savez objasnio najveću u nizu kontroverzi s utakmice:

U njegovom sjedištu je nekoliko VAR soba u kojima se analiziraju sporne situacije. Greškom režisera prijenosa iz Valladolida, kada je Jeus Gil zatražio pomoć VAR-a, kamera je pokazala praznu VAR sobu u kući španjolskog nogometa, umjesto one koja je bila puna i zadužena za praćenje meča.

Kasnije je režija prijenosa kao "dokaz" pokazala pravu sobu u kojoj su ipak bili stručnjaci za VAR ispred upaljenih ekrana i svjetala. 

 

Pročitajte više