Robben se ozlijedio: To nije vijest, ali je koliko je zbog toga do sada propustio Bayernovih utakmica

Foto: Guliver Image/Getty Images

ARJEN ROBBEN (32) kada je zdrav, jedan je od najboljih nogometaša svijeta. Problem je što je u takvom stanju sve rjeđe, odnosno stalan je gost klinika i ordinacija, dok je na terenu sve manje. 

Da će tako biti i ove sezone, pokazalo se nakon samo pola sata igre na Bayernovom otvaranju sezone protiv petoligaša Lippstadta, kada je odustao uslijed sprinta za loptom zbog ozljede aduktora, zbog čega će mjesec i pol prisilno provesti van terena. Sigurno neće igrati Superkup protiv Borussije Dortmund, a propustit će i prvo kolo prvenstva s Werderom.
 
Slična povreda Robbena je koštala propuštanja zadnja dva mjeseca protekle sezone, ali razne ozljede svele su ga na samo 15 nastupa u Bundesligi tijekom 20105/16, dok je u sedam godina koliko je u Munchenu, zbog sklonosti ozljedama u prosjeku igrao tek 20-ak prvenstvenih mečeva po sezoni.
 
Pretpostavimo li da zbog najnovije u nizu ozljeda Robben neće igrati prve tri utakmice ove sezone, dolazimo do brojke od nevjerojatna 134 meča koliko je Robben od dolaska u Bayern propustio zbog ozljeda.
 
U Munchenu je upravo ušao u osmu sezonu, ali je dakle do sada prisilno pauzirao četiri, pola od ukupnog staža u Bayernu.
 

Pročitajte više