Robert Hoyzer pušten iz pritvora, "hrvatski mafijaši" ostaju do daljnjega

NJEMAČKI nogometni sudac Robert Hoyzer koji je priznao da je sudjelovao u namještanju utakmica zajedno s braćom Šapina, pušten je pritvora, objavilo je berlinsko tužiteljstvo.

Hoyzer je uhićen prije dva tjedna zbog sudjelovanja u namještanju utakmica, a policija se bojala da bi mogao napustiti zemlju prije nego otkrije sve detalje velikog skandala koji potresa Bundesligu, ali i ostale europske nogometne lige.

Nogometnom sucu oduzeta je putovnica, i triput tjedno morat će se javljati u policiju, jer i dalje ostaje pod istragom za osam slučajeva prijevare.

Hoyzer je priznao da je namještao utakmice u zamjenu za novce koje je primao od "hrvatskih mafijaša", kako braću Šapina nazivaju mediji, a koji su zaradili velike svote novaca na utakmicama na kojima je glavni sudac bio upravo Robert Hoyzer. Filip, Ante i Milan Šapina do daljnjega će ostati u pritvoru.

Njemački nogometni savez predložio je doživotnu suspenziju za Hoyzera, te novčanu kaznu od 50.000 eura. Bude li osuđen prijeti mu do 10 godina zatvora.

Pročitajte više