Robredo prejak za Ljubičića

IVAN LJUBIČIĆ je i deseti put, od 14 turnira odigranih ove godine, zaustavljen u Četvrtfinalu. Ključan je bio prvi set. Ljubi je bilo malo pet set lopti, Robredu je bila dovoljna samo jedna i na kraju je slavio sa 7:6, 6:2.

Ljubo je, kao najbolje rangirani igrač preostao u ATP turniru iz Masters serije u Cincinnatiju, otvorio meč sigurnim servis gemom, a već u drugom gemu, na servis Robreda, došao do čak tri break lopte od koje su dvije bile vezane na 15-40 - i ostao praznih ruku.

Robredo je uzvratio u puno važnijem dijelu seta, u devetom gemu (4:4) s također dvije break lopte, no Ljubo je potegao dva asa. Robredov servis kod 6:5 za Ljubu hrvatski tenisač je iznenada napao izlascima na mrežu i na prepad došao na 15:40 i dvije set lopte. No, Robredo je još jednom izvukao tie-break.

Statistika je bila na Ljubinoj strani - igrali su tri tie-breaka i sva tri je dobio Ljubičić. Izgledalo je da će tako završiti i četvrti. Imao je Ljubo 2:0 i 6:3 (gotovo bez prvog servisa, samo jedan as na 5:3), dakle ukupno 5 set lopti i bilo je malo. Robredu je bila dovoljna prva i jedina.


Na početku drugog seta Ljubo je na Robredov servis osvojio prva dva poena a onda izgubio šest zaredom. Nekako je iščupao svoj servis, vidjelo se da je "motor na rezervi" i Španjolac je osjetio šansu. Bio je na svakoj lopti i Ljubo više nije mogao drzati korak. Break na break i Robredo je začas otišao na 5:2 i tu je bio kraj. Ljubo je izgubio i posljednji servis gem u meču.

"Raspored me iscrpio, bilo je preteško. Četiri dana zaredom po najvećoj vrućini, bilo je to previse. Čak i da sam dobio prvi set, ne bi bilo snage za dalje. Mišić na ruci mi nije smetao." - kazao je Ljubo za Index odmah nakon meča.

Tako će završnica u Cincinnatiju proći bez vodeće četvorke sa svjetske liste - Federera, Nadala, Nalbadiana i Ljubičića. U posljednje dvije godine Federer i Nadal su se smjenjivali kao pobjednici ili finalisti na svakom turniru iz Masters serije na kome su se pojavili.

Momir Jelovac

Pročitajte više