Roger i šesti put bolji od velikog Ive

IVO KARLOVIĆ je upisao i šesti poraz od najboljeg igrača svijeta Rogera Federera, Švicarac je u osmini finala ATP turnira u Rimu iz Masters serije bio bolji sa 7:6 i 6:3.

Naš najbolje rangirani tenisač je pružio dobar otpor, pogotovo u prvom setu, ali ipak nije uspio doći do prve pobjede u dvobojima s Federerom.

“Div sa Šalate” je na početku meča, kod 1:1 u gemovima, došao do 15-40, ali nije uspio iskoristi svoje jedine dvije break-lopte u meču. Obojica su čvrsto držala svoje servise do “maratonskog” osmog gema, u kojem je Federer imao pet prilika za oduzimanje servisa. Karlović se uz pomoć nekoliko asova ipak spasio i izjednačio na 4:4.

Još jednu break-loptu Švicarac je imao kod 6:5, ali je naš tenisač uspio osigurati trinaestu igru. Federer je napravio mini-break za 4-3, nakon toga ubacio svoj prvi as za 5:3. Karlović je uzvratio mini-breakom za 5:4, no zatim je izgubio sljedeća dva servisa.

U drugom setu je Federer pojačao svoju igru na protivnikov početni udarac. Jednu break-loptu je propustio u prvom gemu, ali je zato kod 3:2 došao do 0-40. Karlović je uspio smanjiti na 30-40, ali je ipak popustio i došao u zaostatak od 4:2. Federer je dovršio posao još jednim breakom u posljednjem gemu meča, koji je trajao jedan sat i 33 minute.

“Karlo” je imao visok postotak prvog servisa - 65 posto, uz 12 aseva. Federer je zabio samo dva neobranjiva udarca, uz također dobrih 58 posto prvog servisa. No, puno je bolje igrao na protivnikov drugi servis, osvojio je 66 posto poena, u odnosu na skromnih 17 posto kod Karlovića.

Federera u četvrtfinalu očekuje Čeh Radek Štepanek, koji je svladao Peruanca Luisa Hornu 6:4, 1:6, 6:3.

ATP Rim, osmina finala:

Federer (1) - Karlović 7:6(4), 6:3

Štepanek - Horna 6:4, 1-6, 6:3

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više