Roma s 12 milijuna eura dolazi po Ćorića

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

SVAKIH nekoliko dana u talijanskim medijima osvane priča da je Ante Ćorić (20) na meti Rome.

Danas je red došao na list Corriere della Sera koji piše da će rimski klub na ljeto napraviti sve ne bi li mladog Dinamova igrača doveo u svoje redove. Najviše je, jasno, zagrizao Romin sportski direktor Ramon Rodriguez Verdejo poznatiji kao Monchi koji želi na kraju sezone rekonstruirati momčad.

Glavna meta je Ante Ćorić koji bi, iako više nije prva violina Dinama, mogao koštati Romu 12 milijuna eura. Odnosno, toliko je Roma spremna platiti, pišu talijanski mediji. Ćorić se u svojoj kratkoj karijeri otvoreno posvađao s trenerima Zoranom Mamićem i Ivajlom Petevim, no u veljači prošle godine je ipak potpisao novi petogodišnji ugovor s klubom.

Ćorićevo ime našlo se i u dokumentima "Football Leaksa", ali i u istrazi USKOK-a protiv braće Mamić zbog izvlačenja milijuna iz Dinama. USKOK je smatrao da je Ćorić bio jedan od nogometaša na kojima je Mamić pokušao izvući novac iz kluba.

Roma će se u ljetnom prijelaznom roku orijentirati najviše na mlade igrače. Tako je, osim Ćorića, velika želja i mladi golman Marko Johansson koji brani za Malmö, a na radaru je i Ajaxov Justin Kluivert, sin poznatog Patricka. Uz njega bi Roma željela i Hakima Ziyecha, no Ajax bi za Nizozemca marokanskih korijena mogao tražiti oko 30 milijuna eura.

Pročitajte više