Roma želi i treba Ćorluku, odluka je opet na Redknappu

INTERES koji Roma posljednjih mjesec dana iskazuje za Vedrana Ćorluku mogao bi se uskoro i konkretizirati nakon vijesti kako su Rimljani već uputili službeni upit Tottenhamu za hrvatskog reprezentativca.

Roma je i dosada bila najzainteresiraniji kupac, ali prema pisanju The Suna sada je napravila i prvi konkretan potez po tom pitanju. Ćorlukin menadžer Nikky Vuksan još je prije nekoliko tjedana izjavio da bi vrlo rado vidio svog pulena u dresu talijanskog prvoligaša kako ne bi izgubio svoje mjesto u nacionalnom dresu ususret Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj sljedećeg ljeta.

Ćorluka je ove sezone, zbog odličnih igara mladog Kylea Walkera, upisao tek tri premierligaška nastupa za "Spurse", no trener Harry Redknapp ne voli se odricati igrača čak i kada ih ne koristi.

"Volio bih se što prije dogovoriti s Tottenhamovom upravom oko moje sudbine u klubu, a što se tiče Rome mogu samo reći da je to jedan od najvećih klubova u Europi", rekao je ranije Ćorluka engleskim novinarima.

Trener "vučice" Luis Enrique volio bi pojačati obrambeni red koji je uoči ove sezone doživio mnoge promjene, naročito nakon odlaska dugogodišnje uzdanice Mexesa. Novca Rimljani imaju nakon dolaska novog vlasnika Di Bennedetta, ali spominjala se i opcija da u suprotnom smjeru krene Marco Boriello. Ćorluka je iz Dinama otišao u ljeto 2007. za 13 milijuna eura (prema Transfermarktu), a nakon sezone u Manchester Cityju prešao je u Tottenham za podjednaku svotu.

Roma bi pregovore mogla iskoristiti i za dovođenje Nike Kranjčara koji će, prema svemu sudeći, ipak već ove zime potražiti drugo odredište, a "giallorossi" slove za jedne od najvećih kandidata.

Pročitajte više