Roma želi Kranjčara uz njegovog idola Tottija

WALTER SABATINI, novi sportski direktor talijanske Rome, može sada, nakon što je američki biznismen Thomas DiBenedetto službeno kupio rimski nogometni klub, krenuti u potragu za pojačanjima.

Glavne su želje novih, ambicioznih Rominih vlasnika dvojica Argentinaca u veznom redu. Riječ je o Javieru Pastoreu, kojeg je upravo Sabatini doveo iz argentinskog Huracana u Palermo, i njegov iskusniji imenjak Mascherano, koji sada igra u Barceloni.

Riječ je o idealnim pojačanjima kluba. S obzirom da njihov dolazak, barem zasad, nije realno očekivati, Sabatini je popisao objektivnije mete.

Kad je vezni red u pitanju, piše talijanski web-portal Laroma24.it, Sabatiniju se posebno sviđa, i to već godinama, hrvatski veznjak Tottenhama Niko Kranjčar, koji je igrački odrastao oduševljavajući se u majstorije Romina dugogodišnjeg kapetana Francesca Tottija. Sabatiniju, piše isti izvor, ide u prilog činjenica što Kranjčar ne igra i što bi imao pravo nastupa s obzirom na to da posjeduje austrijsku putovnicu. Ono čega se Talijan boji, međutim, njegov je višegodišnji ugovor i odštetni iznos koji bi za njega tražili u londonskom klubu. Laroma24.it piše da bi se radilo o desetak milijuna eura.

Osim Kranjčara, u veznom redu Sabatini cilja na Udineseova Ganca Asamoaha i Kranjčarova suigrača iz Tottenhama, mladog Brazolca Sandra.

U obrani su mu prioriteti Wolfsburgov Danac Simon Kjaer i Palermov Cesare Bovo, čiji je Roma matični klub. S obojicom je također radio u Palermu.

U napadu Sabatinija intrigira brazilski centarfor moskovskog CSKA-a Vagner Love, dok je najveća želja na golu Juventusov Gianluigi Buffon.

Pročitajte više