LIGA PRVAKA

Ronald Koeman objasnio promjene u sastavu kojima je srušio Juventus

Foto: EPA

BARCELONA se oporavila od subotnjeg poraza u El Clasicu 3:1 i odličnom izvedbom u Torinu svladala Juventus 2:0 u drugom kolu grupne faze Lige prvaka.

Ousmane Dembele doveo je Barcelonu u rano vodstvo, a pobjedu je potvrdio Leo Messi iz penala u 90. minuti.

"Pružili smo sjajnu partiju protiv vrlo jake europske momčadi. Stvorili smo puno prilika, sretan sam zbog stila igre i karaktera koji smo pokazali. Ovo nam je bila najbolja izvedba u sezoni, svakako najkompletnija", rekao je Ronald Koeman, koji je konačno imao razloga za zadovoljstvo, nakon što je na posljednje tri utakmice u La Ligi Barcelona osvojila samo jedan bod.

Koeman je napravio cijeli niz promjena u odnosu na poraz od Reala, Griezmann se vratio u prvu postavu, De Jong je dobio defenzivniju ulogu, a mladi Pedri je dobio prednost u odnosu na Fatija, koji je kasnije ušao s klupe. I praktički sve te odluke pokazale su se dobrima.

"Kontrolirali smo sredinu, a Griezmannu je falilo malo sreće, ali igrao je dobro. Imali smo poteškoća u obrani, ali znao sam da De Jong može igrati povučenije. Već je tako igrao za Nizozemsku, a i danas je dobro odgovorio. Najvažnije je da smo radili kao momčad, a Pedri je bio posebno impresivan zbog karaktera koji je pokazao u ovoj situaciji, s obzirom na dob od 17 godina. Pobjeda protiv snažne momčadi poput Juvea sigurno će nam pomoći u nastavku sezone", rekao je Koeman.

Nizozemski trener bio je ponosan i na to što je momčad igrala hladne glave unatoč kaosu u klubu koji je kulminirao ostavkom predsjednika Bartomeua.

"Momčad je pokazala da na nju to nije utjecalo. Predsjednik Bartomeu tu je odluku donio za dobrobit kluba", zaključio je Koeman.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više