GOLDEN FOOT

Ronaldo od Modrića naslijedio nagradu koju nema ni Messi

Foto: Getty Images/Gulilver Image

CRISTIANO Ronaldo dobitnik je nagrade Golden Foot za 2020. godinu. 

Radi se o nagradi koja se dodjeljuje jednom godišnje za igrače koji "odskaču izvanrednim individualnim i timskim izvedbama te osobnošću". Posebnost nagrade je da svi kandidati za nju moraju biti stari barem 28 godina te ju je moguće osvojiti samo jednom u karijeri. Odabir kandidata i glasovanja provode sportski novinari diljem svijeta.

Uz Ronalda, ove godine bili su nominirani Messi, Lewandowski, Chiellini, Neymar, Sergio Ramos, Sergio Aguero, Gerard Pique, Salah i Vidal. 

Zanimljivo je da je ovo nagrada koju Lionel Messi nikad nije osvojio, a Ronaldo ju je "naslijedio" od Luke Modrića koji ju je osvojio prošle godine.

Dosadašnji dobitnici nagrade koja se dodjeljuje od 2003. godine su Roberto Baggio, Pavel Nedved, Andrej Ševčenko, Ronaldo, Alessandro Del Piero, Roberto Carlos, Ronaldinho, Francesco Totti, Ryan Giggs, Zlatan Ibrahimović, Didier Drogba, Andres Iniesta, Samuel Eto'o, Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Edinson Cavani i Luka Modrić.

Juventus je dobio čak dvije nagrade s obzirom na to da je njegov predsjednik Andrea Agnelli dobio nagradu Golden Foot Prestige, koja se ove godine premijerno dodjeljivala.

Ronaldo će, kao i svi dobitnici dosad, ostaviti otisak svojeg stopala koji će se odliti na Šetalištu prvaka u Monacu.

Pročitajte više